Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Peroni presenteert: The Art of Aperitivo

Aperitivo! Een Italiaanse traditie voor het heerlijk met vrienden genieten van verfrissende drankjes en heerlijke bites. Hét perfecte recept voor een zomerse namiddag.

Art of Aperitivo Styleguide

Laat we ons net zelf een kleine week onderdompelen in ‘dolce far niente’ (zalig niets doen) in Italië en als we terug zijn rollen we op 6 juni zo door naar Huize Frankendael in Amsterdam waar de Peroni Art of Aperitivo styleguide 2019 gelanceerd zal worden. De avond is natuurlijk niet compleet zonder de beste Italodisco van cult-label Bordello a Parigi voor die typisch Italiaanse Aperitivo sfeer.

Want wat gaan we deze zomer precies eten en drinken? En wat trekken we aan tijdens dit Aperitivo moment? Italiaans stijlbier Peroni nodigt toonaangevende Nederlandse style setters uit om hun visie te geven op de Italiaanse Aperitivo. Topchef Jaimie van Heije, cocktailgoeroe Tess Posthumus en trendsetting stylist Thomas Vermeer ontwikkelen een serie gerechtjes, cocktails en bijpassende outfits.

Dutch touch

Zet je smaakpapillen maar op scherp, want volgens chef Jaimie van Heije krijgt het typisch Italiaanse Aperitivo moment dit jaar een ‘Dutch touch’. Licht verfrissende gerechtjes en knappe bites als tartelette met Hollandse garnaaltjes, een Zeeuwse oester en haring mogen dit jaar niet ontbreken naast de traditionele gedroogde worst of mooi gesneden ham.

Hoptales

Verwacht naast Peroni’s verfrissende bier ook bier-infused cocktails: de zogenaamde ‘Hoptales’. “Een goede mix van Peroni, een vleug suikersiroop en limoen, een scheutje vodka, gin of jenever en sodawater”, aldus World’s best female bartender en cocktailkenner Tess Posthumus. Geen ingewikkelde ingrediënten en shakes; easy does it. Ook NOLO – zonder alcohol of met een laag alcoholpercentage – is deze zomer in swing. Cocktails worden geschonken in een mooi traditioneel glas.

Knallend en kleurrijk

Een kleurrijke Aperitivo zomer, dat voorspelt topstylist Thomas Vermeer: “Van knallend mango- geel, soft rabarber-roze tot fris appel-groen. Zie je Aperitivo-outfit als een recept waarin je verschillende kleuren op een ‘smaakvolle’ manier met elkaar combineert.” Voor mannen geldt: boxy en oversized overhemden, het liefst met Cubaans kraagje voor een echte holiday vibe. Voor vrouwen zijn de silhouetten ruim, royaal en gelaagd. Goede accessoires – oorbellen, haarbanden, haarclips en grote zonnebrillen met ‘monster shields’ – zijn belangrijker dan ooit. Zie het als de garnering op je zomerse cocktail! En vergeet deze zomer ook de traditionele flipflops niet, de opvolger van de badslipper van vorig jaar en erg geschikt voor dat laid back Aperitivo gevoel.

Maak kans op kaarten

Ben jij ook benieuwd naar de ‘Aperitivo’ style voor deze zomer? Maak kans om deze lancering met een +1 bij te wonen door onze Instagram stories in de gaten te houden en te reageren zodra je de aankondiging daar voorbij ziet komen!

Wil je toch iets zekerder zijn van jouw aanwezigheid? Ga voor reserveringen snel naar peroni.nl/artofaperitivo

Beeld: © Meis Belle Wahr & Jip Merkies
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.