Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

5 jaar Waldorf Astoria Amsterdam: historie en luxe komen samen

Het is feest bij het Waldorf Astoria Amsterdam! De belichaming van luxe en raffinement binnen de hôtellerie streek alweer 5 jaar geleden neer aan de Amsterdamse Herengracht. Achter de gevels van zes voormalige Patriciërshuizen komen historie en luxe samen. Een jubileum kan natuurlijk niet zomaar onopgemerkt voorbij gaan dus staan er tijdens de maand mei allerlei feestelijke verrassingen op je te wachten.

 

Een maand lang feest

Bij het Waldorf Astoria Amsterdam kun je je desgewenst helemaal onderdompelen in de feestsfeer. En dat gaat bij een van ‘s werelds tophotels vanzelfsprekend in stijl. Zo kun je onder meer genieten van een Aperitivo in de Peacock Alley, nippen van de Vault Punch Nº5 -de jubileum cocktail met Zuidam Genever, Bourbon, watermeloenlikeur, geroosterde paprikasiroop, gembersiroop en sinaasappel, koffie en chocoladebitter- die bartenders Meric en Benoît met Franse flair voor je bereiden en bij Goldfinch brasserie staan de populairste gerechten van de afgelopen jaren in de spotlight (Toro Tonijn Tartaar, gevolgd door de Dorade, Lamsschouder en het Kokos Sorbet dessert).
Maar ook de Guerlain spa biedt voor de gelegenheid een nieuwe behandeling -‘the 80’-massage- aan en pâtissier Vipin Charly creëerde een sprookjesachtige Anniversary Afternoon Tea.

Sprookjesachtige Anniversary Afternoon Tea

Wij kregen alvast een preview van de feestelijkheden en de hele knappe afternoon tea. Echt een plaatje! De étagère heeft aan de ene kant de hartige hapjes (of eigenlijk kleine kunstwerken) en aan de andere kant de zoetigheid. Vipin komt zelf nog even zijn creatie toelichten en de volgorde waarin we het beste de zinnenprikkelende hapjes kunnen nuttigen. In de carrousel laten we ons verleiden door een hartige bloem van gerookte zalm, rode biet, spinazie en kapper; lavas meringue en citroengeranium; muhamarra; sandwiches; gerookte Remeker, oude balsamico en komkommer relish tartelette. In het zoete vervolg proeven we zwarte sesam Yuzu en Matcha in een bloempot; limoen cheese cake; lavendel en honing soesje; tulpenbol van kokos, limoenblad en aardbei; hibiscus en bosvruchten opera; vanille en chocolade scones; rozenyoghurt en Verveine cake. De scones zijn met recht de lekkerste die we in tijden geproefd hebben.

Kom genieten en win…

Wat is een jubileum zonder cadeaus? Het Waldorf geeft graag iets terug aan de gasten dus zal er tijdens de feestmaand een Raffle ticket-loterij worden gehouden. Gasten en bezoekers die gebruikmaken van de faciliteiten in het hotel kunnen meedoen aan een loterij. Er zijn allerlei mooie prijzen te winnen waarvan de hoofdprijs een weekendverblijf is in het Conrad Algarve in Portugal. Eveneens behorend tot de top van de luxury hotels van de Hilton-familie.

Meer informatie en reserveringen doe je via de website van Waldorf Astoria Amsterdam.

Waldorf Astoria Amsterdam
Herengracht 542-556
Amsterdam

 

Beeld: ©Waldorf Astoria Amsterdam (header), The Digitalistas

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.