Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

5 x verrassende winterzaken

Over een dag of tien ga ik naar de sneeuw. Dat is voor mij niet iets wat gangbaar is: op ski-trip. Ik kan namelijk nog niet skiën. En dat hoop ik in het prachtige ski-gebied van de Savoie Mont-Blanc te gaan leren. Wat overigens veel mensen vergeten is dat je in een ski-gebied veel meer kunt dan alleen skiën…en soms zelfs heel verrassende ‘winterzaken’ tegenkomt.

 1. ‘Kunstig’ afdalen
  We hebben het hier niet over je eigen kunsten op de lange latten maar daadwerkelijke museumwaardige kunstwerken die langs de pistes te bewonderen zijn. Tijdens de 10e editie van Art at the Summit worden onder andere in Courchevel en Valmorel kunstwerken tentoongesteld.
 2. Spa pit-stop op de piste
  Even twee keer met je ogen knipperen. Zie je het wel goed? Is dat nu een stomend bad wat tijdens de afdaling van de piste in de verte opdoemt? En heeft daar ook een houten saunahuisje zijn plaats op de berg gevonden? Jazeker! Tijdens het evenement Zen Ô Sybelles (2-5 februari) genieten wintersporters van spa-behandelingen óp de piste.
 3. Concert in the snow
  Dat een outdoor festival of concert ook prima bezocht kan worden op een besneeuwde bergtop, bewijst het  Rock the Pistes Festival (17-23 maart). In Port du Soleil gaat tijdens dit festival het spreekwoordelijke dak er af met internationale en Franse acts die de podia betreden.
 4. Van ‘t schip, in de sneeuw
  In Avoriaz zullen wintersporters verrast worden door de tot verblijf omgebouwde scheepscontainers van ontwerper Ora Ito. Onder de naam ‘Flying Nest’ wil Accor Hotels bezoekers een bijzonder en onvergetelijk verblijf bieden in de sneeuw.
 5. Snelle ski-hap
  Als je dacht dat je alleen off-piste je maag kunt vullen, think again! De ‘hangry’ skiër die geen tijd te verliezen heeft aan een uitgebreide lunch, skiet langs de Foodtruck van La Folie Douce voor een snelle hap.

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied herbergt 110 skigebieden die behoren tot de top in de wereld. Dat betekent eindeloze afdalingen, majestueuze besneeuwde bergtoppen en winterse vergezichten. Lucky me mag daar dus binnenkort in de sneeuw vertoeven. Houdt de site in de gaten voor het reisverslag en Insta en Facebook voor de live action!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.