Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

3x in een nieuw jasje: MILK café, Veronicaschip en LLOYD hotel

We hebben in Amsterdam wel steeds weer gloedje nieuwe plekken die openen, maar wat dacht je van golden oldies in een nieuw jasje?

MILK Café

Aan de Marnixstraat-zijde van de Melkweg zit de galerie en daarnaast had je het Melkweg café. De laatste was een beetje vergane gloria. Toch is horeca een fijne toevoeging aan een popcultuurpodium en expositieruimte dus werd de naam ver-Engels’t, heet het nu MILK Café en kreeg het de sfeer van een American Diner. Op de kaart geen standaard lunch- en diner kost maar verfijndere gerechten met een Aziatische twist, bereid door chef Jermaine Liesdek (Supperclub, Holland Casino en Daalder) en zijn team. Voor wie het echt niet laten kan zit een portie bittergarnituur voor bij de borrel gewoon in het assortiment. Door de directe verbinding met het café/restaurant kun je die borrel of een diner makkelijk combineren met een bezoek aan de lopende expositie, welke gratis toegankelijk is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MILK CAFE (@milkcafeamsterdam) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MILK CAFE (@milkcafeamsterdam) op

Veronicaschip

“Dit is Veronicaaaaa!” schalde het in mijn jeugd door de radio. Want voordat de tv-zender Veronica er was had je de radiozender. En die was begonnen als piratenzender vanaf een schip. Dat schip dus, staat bij de NDSM. Zodra je de pont af bent een stukje naar links. Muziek en entertainment staat daar nog centraal, echter nu in de vorm van een visrestaurant, bar en nachtclub. Toen de verf nog amper droog was namen we een kijkje bij ‘t Veronicaschip en we kunnen je zeggen: het is een topplek! Het enorme dek zal in de zomer voor genoeg blijheid zorgen en voor de coquilles van chef Bryce (voormalig Pesca) komen we graag een keer terug.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door veronicaschip (@veronicaschip.amsterdam) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door veronicaschip (@veronicaschip.amsterdam) op

LLOYD Hotel
Daar bij de pakhuizen van de Oostelijke Handelskade, aan de Panamalaan, had het monumentale LLOYD hotel een beetje van haar glans verloren. Dat moet anders, dacht Rocco Veenboer, nu de volledige eigenaar en ook bekend als de oprichter van het Awakenings festival. Eén van de eerste wijzigingen die Veenboer doorvoerde, was het neerzetten van een nieuw design voor het restaurant: het nieuwe meubilair  heeft een moderne vintage uitstraling met een knipoog naar de Art Deco stijl en architectuur van het gebouw. De grote spiegel boven de marmeren bar reflecteert LLOYD’s toekomst en verleden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lloyd Hotel (@lloydhotel) op

Om de restyling van het LLOYD hotel kracht bij te zetten initieerde Veenboer het nieuwe concept ‘Aan tafel met ….’, waarbij je geniet van een avond dineren in een intieme, relaxte setting en je laat inspireren door de persoonlijke verhalen van een bijzondere gast. De avonden worden gehost door schrijver KLUUN en wij mochten bij de aftrap aanwezig zijn. De gast van de eerste avond was Eric van Eerdenburg, de directeur van Lowlands. En…de volgende editie, aanstaande 24 januari zit je ‘Aan tafel met…’: DJ Joris Voorn! Volg de social kanalen van LLOYD om up to date te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.