Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Winterse events waar je voor warm mag lopen

Terwijl ik dit typ is het buiten een graad of 12, een iets andere voorstelling die ik van de winter heb. Des te meer reden om wat winterse events voor je te selecteren waarmee je wel in de juiste sfeer komt:

Hortus by night
Geniet van een prachtig verlichte tuin, sfeervolle kassen en een winterterras met kampvuur en glühwein. Voor bezoekers die het echte ‘nachtleven’ in een botanische tuin willen beleven, wordt een rondleiding gegeven. Om de ervaring compleet te maken kon je zelfs voor €40 p.p. een tafel boeken in het winterrestaurant (romantisch!) maar die zijn inmiddels uitverkocht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hortus Botanicus Amsterdam (@hortusamsterdam) op

Van 20 december t/m 6 januari (behalve 24, 25, 26 december) is de Hortus Botanicus tot 22:00 geopend en koop je voor een gereduceerd tarief van €5 een kaartje voor het nachtelijke Hortus-avontuur. Meer info vind je hier.

De WinterParade
Het immer populaire rondtrekkende theaterfestival De Parade, kent ook een wintereditie. Daarom anders dan je gewend bent, want alles gebeurt hier om en op een 120 meter lange eettafel in de Amsterdamse Zuiderkerk. Noem het gerust een theatraal diner waarbij je tussen en gedurende de gangen wordt vermaakt met o.a. een R&B operette, een fusie van klassieke en elektronische muziek, een heus koor, een interactieve film gebaseerd op het klassieke kerstverhaal van Scrooge -A Christmas Carol- waar jij als tafelgast ook onderdeel van bent, en uiteraard de Silent Disco als afsluiter.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door de WinterParade (@dewinterparade) op

Van 20-22 december en van 25 -29 december 2018 in de Zuiderkerk in Amsterdam
4 & 5 januari 2019 in de Grote of St Bavokerk in Haarlem

Alle info over het programma en de tickets vind je op de website.

Amsterdam Light Festival
Duizenden lichtjes die de stad magisch verlichten is denk ik wel hét ding dat ik associeer met de feestdagen. Om de foto’s die ik daarvan maak extra schwung mee te geven installeerde ik zelfs de app KiraKira+ op mijn iPhone. Uuuhh ja. Je begrijpt dat ik het Amsterdam Light Festival het ultieme jaarlijkse lichtfestijn vind. Het lijkt ook wel alsof de lichtinstallaties elk jaar mooier en spectaculairder worden! Het is alweer de zevende editie waarvoor kunstenaars uit binnen- en buitenland hebben uitgepakt met in totaal 30 lichtinstallaties binnen het thema ‘The Medium is the Message’, naar de uitspraak van de Canadese wetenschapper Marschall McLuhan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amsterdam Light Festival (@amsterdamlightfestival) op

53 dagen lang varend, fietsend of wandelend te bewonderen. Voor meer informatie over de routes en de kunstwerken klik je hier.

Conscious Christmas Fair 
Met de feestdagen bewust stil staan bij wat je hebt en hoe je een steentje kunt bijdragen aan een betere wereld is wel toepasselijk. Om daar inspiratie en steun bij te bieden, organiseren de dames van het conscious platform Holistik de Conscious Christmas Fair: een kerstmarkt waar ethics + esthetics samenkomen en alles wat je koopt een eerlijk verhaal heeft. Ook mooi is dat er per elk verkocht kaartje €1 wordt gedoneerd aan Stichting Het Vergeten Kind, zodat ook kinderen uit probleemgezinnen een warme kerst tegemoet zien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Holistik (@holistiknl) op

Op zaterdag 15 december en zondag 16 december in het Collegehotel in Amsterdam. Meer informatie en tickets vind je hier.

Sissy Boy kerstmarkt
Je kunt wel naar het buitenland om een kerstmarkt te bezoeken maar als je de behoefte voelt om in eigen stad de kerstsfeer in te ademen dan kan dat ook mooi tijdens de Sissy Boy kerstmarkt. Voor de 2018 editie is het oude vertrouwde Amstelveld voor de Aambeeldstraat in Amsterdam-Noord. Want dat is waar je tegenwoordig moet zijn. En omdat de Sissy Boy HQ daar huist. Dat is wel een tripje met de Noord-Zuidlijn of de pont waard. Want wie na het kerstshoppen hongerig of dorstig is geworden (of gewoon naar iets anders hunkert dan warme choco met slagroom) zijn er allemaal leuke spots in de buurt waar je kunt neervlijen. Denk bijvoorbeeld aan Hangar, Hoogtij, De Goudfazant, Oedipus Brouwerij, Skate Café…
Sissy Boy’s thuiswedstrijd met het thema ‘Journey of Wonders’ belooft nog meer fashion, homeland en accessoires dan voorheen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sissy-Boy (@sissyboy1982) op

Zaterdag 15 december op naar Noord dus! Meer info of de merken die je kunt shoppen vind je op de Facebookpagina.

Headerbeeld © Amsterdam Light Festival

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.