Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

New in town: The Can Bar

Dat je met een simpel idee iets leuks kunt neerzetten bewijst The Can Bar. Net neergestreken in de Amsterdamse Utrechtsestraat, in de plaats van café The Cuban, tegenover de Huyschkamer. Een bar waar je blikvoer krijgt. En nee, da’s helemaal niet raar. In Spanje en (vooral) Portugal is dat juist heel normaal.

Sardientjes enzo
Je mag me heus voor gek verklaren maar ik lust vis uit blik graag en gebruik het regelmatig in salades en smeersels (tonijn, makreel). Waarvan denk je trouwens zelf dat de tonijnsalade op jouw bammetje is gemaakt waar je in een regulier eetcafé gauw een euro of 7 voor neertelt? Gewoon uit blik. Salade Niçoise maken met een andere vorm van tonijn dan die uit blik is trouwens ook als vloeken in de kerk. En er gaat niks boven een snee kraakvers zuurdesembrood met wat boter en sardines uit blik. Gezond, voedzaam en snel. Er zijn zelfs streken waar de sardines-vangst en het conserveren ervan naar een hogere kunst is verheven (lees mijn reisverslag over de Vendée) en er net als bij champagne sprake is van ‘Millésimes’.

Blikvangers
Visconserven zijn tegenwoordig niet alleen echte blikvangers, het past helemaal in de trend van gezond en betaalbaar eten. “Visconserven hebben diverse gezondheidsvoordelen”, vertelt horecaondernemer en mede-eigenaar van The Can Bar, Onno van Grondelle. “De sardines bijvoorbeeld zitten vol met omega 3, vitamines (B12 en D) en calcium. Ook bevatten ze geen suikers én het is minstens zo lekker als vers.” Bovendien staat je bestelling binnen 5 minuten op tafel, inclusief vers brood en frisse salade, voor een gemiddelde prijs van €5,50. Kiezen kan uit sardines, tonijn, markreel, kabeljauw en vispatés.

Oh yes you can!
Met een woordgrap als slogan heb je mijn aandacht sowieso al snel te pakken. Tel daarbij op dat je in deze conserven-bar lekker wijn en (speciaal)bier kunt drinken in een door TANK ontworpen interieur en ik ben al onderweg.
Je hoeft trouwens geen blikvoer te lusten. Gewoon een borrel doen en AJAX kijken mag ook.

The Can Bar
Utrechtsestraat 135
Amsterdam

 

Beeld © Peter Tijhuis Photography

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.