Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

De Food Feed: Specials

Thematisch, fantasierijk, seizoensgebonden. Zomaar een paar steekwoorden die van toepassing zijn op deze Food Feed Specials. Welke van deze drie fijne food festijnen spreekt jou het meeste aan?

So Dutch Afternoon Tea bij De L’Europe

Het concept van de high tea is natuurlijk iets typisch Brits, maar waarom daar niet een Hollandse twist aan geven? Zo dachten ze bij Hôtel De L’Europe ook en zo werd de So Dutch Afternoon Tea geboren. We trappen af met een cocktail genaamd ‘Bloemenmarkt’ (kon ik natuurlijk niet weigeren met deze naam) met o.a. rozenthee geïnfuseerde wodka, champagne en vanille en die is heerlijk! Zoals het een high tea betaamt staat er een etagère klaar, echter zijn de borden van Delfts Blauw servies van Heinen om de Hollandse touch te benadrukken. De etagère is gevuld met zowel hartige als zoete lekkernijen als een pasteitje met kippenragout, een traditionele bitterbal, een stukje paling, een stuk appeltaart, een mousse blokje Advocaat, een chocoladekus van de pâtissier, een shot yoghurtmousse, mandarijn en Oranjebitter en een niet te versmaden speculaasje in de vorm van een grachtenpand. Ondertussen worden er ook een runderbouillon, mini ham/kaas tosti, diverse belegde broodjes en een zalige fluffy rozijnenbol met honingboter geserveerd. De diverse theemelanges zijn van Damman, waarvan we de Groene theemelange Bali en de speciale melange Miss Damman proefden.

Een So Dutch Afternoon tea kost €39 (met een glas champagne €49) en wordt donderdag t/m zondag van 13:00 tot en met 17:00 uur geserveerd. Iedere laatste zaterdag van de maand is de schilderes aanwezig die tijdens het servies van de Afternoon Tea ook live delfts blauw schildert. Reserveren kan via restaurant@deleurope.com of via +31 (0)20 531 16 19.

____________________________

 

Mad Hatters brunch bij Bluespoon Restaurant & Bar

Die Alice. Ze at wel wat af daar in Wonderland. Of dat net zo lekker was als wat je bij Bluespoon Restaurant & Bar’s Mad Hatter’s Brunch voorgeschoteld krijgt betwijfelen we. Ongelimiteerde cava kreeg ze sowieso niet. Ha!
Trek er wel een hele middag voor uit en maak geen plannen voor erna (behalve een Netflix op de bank sessie om uit te buiken) want je gaat rollend naar huis. Het Bluespoon-team neemt je mee door culinair wonderland met een zorgvuldig samengesteld 4-gangen menu wat bestaat uit een Amuse Bouche (geroosterde langoustine, fregola, avocado en wortelcrème crispy kippenhuid en bisque van kreeft en langoustine), een hoofdgerecht (kies tussen vega -chef Sander Bierenbroodspot’s fluweelzachte gnocchi waar we eerder over schreven-, vlees -ik had de eend met sinaasappelsaus, mosterdzaad, geroosterde ui, Granny Smith, geroosterde Pecan en een puree van rode kool en yoghurt- maar er zijn meerdere vleesopties- of vis), een ‘Food’ cocktail (wij vergeleken het met vloeibare Banoffee…banaan + toffee, jeweetwel = goddelijk!) en een Grand Dessert waarbij je niet hoeft te kiezen tussen kaasplank (van Fromagerie Kef) en zoetigheid. Dat krijg je namelijk allebei!

Je kunt elke zondag van 12:30 – 16:00 uur (met een laatste seating om 15:00 uur) genieten van de Mad Hatter’s brunch in Bluespoon Restaurant & Bar ’s prachtige, op Alice in Wonderland geïnspireerde interieur. Geef je voor € 59 over aan bodemloze bubbels, leun achterover en laat de Mad Hatters van Bluespoon je de weg wijzen.

Go down that rabbit hole en reserveer hier snel jouw Mad Hatters Brunch.

______________________________

Truffelfestijn bij 5&33

Het is weer truffeltijd! En dat mag altijd even gevierd worden. Met best veel bombarie zelfs, want de verse aanvoer van het aardse goud zal niet onopgemerkt aan ons voorbij gaan als het aan 5&33 ligt. Het restaurant heeft de handen ineen geslagen met chef Julius Jaspers en een truffel tasting menu samengesteld. Onder toeziend oog van menig BN’er werd de truffeltijd ingeluid. Naast de welbekende Truffle Tuesday waarbij je vanaf 20 november voor €20 een bord pasta met verse truffel en een glas Prosecco krijgt, bestaat het 4-gangen tasting menu -wat sinds vorige week t/m 1 maart beschikbaar is- uit rundercarpaccio met foie gras en truffel, een paddenstoelenrisotto met zwarte truffel, gestoofde runderwang op aardappel-truffelpuree en jus van zwarte truffel. Last but not least is zelfs de ‘dolci’, een zanddeegtaartje van witte chocolade en framboos, voorzien van truffelschaafsel.

Omdat er dit jaar toch meer truffels zijn gevonden dan verwacht is zelfs de donderdag omgedoopt tot Truffle Thursday. Je zit voorlopig wel even goed in geval van truffel cravings. Meer info en reserveren? Klik hier.

Beeld: ©The Digitalistas
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.