Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Ondergedompeld in een bubbel van verfijnde luxe bij Maison Moët

Een kleine rewind naar pakweg 4 jaar geleden toen ik in de mansion van een champagnemerk in Reims mocht verblijven. Het landhuis was zo prachtig ingericht dat ik mezelf even moest knijpen. Wat een mazzelaar was ik weer. Maar ergens was het jammer dat deze locatie -compleet ingericht als een luxe hotel- alleen toegankelijk was op uitnodiging van het champagnemerk en niet te boeken voor een verblijf. Moët & Chandon pakt dat met Maison Moët even anders aan.

Bienvenue à la Maison Moët
Hotel Parc Broekhuizen in Leersum is een uit 1408 daterend landhuis waar je sowieso terecht kunt als je er een kamer boekt, echter kun je je nu ook gedurende zeven weken helemaal onderdompelen in een luxe Moët-verblijf, als ware het in Château de Saran, Epernay. Oftewel, het originele huis van Moët & Chandon dat ooit werd opgezet door Jean Remy Moët, de kleinzoon van oprichter Claude Moët.

Maison Moët -zoals Parc Broekhuizen voor de gelegenheid is omgedoopt- werd 18 oktober geopend met een feest wat al het goud deed blinken. We dronken uit gouden champagne-kelken, proefden zalige gerechten van het chefs-dreamteam Robert Poel en Thomas Diepersloot (3-sterren chef Jacob Jan Boerma tekende voor de creatieve leiding), en gooiden nog even de heupen los op de dansvloer.

Waan je even een royalty
Behalve dat er tijdens deze fuif zowel echte (Prins Bernhard jr) als society royalty aanwezig was en iedereen had gepoogd zich  chique met een gouden randje te kleden, is een verblijf in deze luxueuze setting natuurlijk ook even alsof je zelf royalty bent. Daar word wel voor gezorgd met al het onderstaande inbegrepen:

  • Verblijf in één van de 14 suites (2 personen);
  • Champagne tasting (Moët & Chandon Impérial, Rosé en Grand Vintage);
  • 5-gangen-champagne-diner;
  • Digestief;
  • Home cinema;
  • Petit-déjeuner

Als extra zijn er voor een beauty touch up Givenchy producten aanwezig in de suite en kan er desgewenst een ‘sparkling’ outfit worden gehuurd uit een met zorg samengestelde capsule wardrobe van OSO couture en Olvi’s om in stijl bij het diner aan te schuiven.

Maison Moët experience
Maison Moët is elke vrijdag én zaterdag van 19 oktober tot 9 december voor iedereen met een reservering geopend. Tot en met 9 december kun je een suite met Moët arrangement boeken voor €230 of €250.  Afhankelijk van het type suite, die als historische knipoog de namen dragen van belangrijke figuren uit de geschiedenis van het champagnehuis. Van Madame de Pompadour tot Jean Remy Moët, brengt elke suite een bijzonder stukje beleving met zich mee.

Beeld © Iris Duvekot
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.