Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

#hotellife: sleepover at Moxy Amsterdam

Wat wordt het toch leuk in de Amsterdamse Houthavens! En niet in de laatste plaats vanwege het Moxy hotel. Dit ‘millennial’ hotelconcept is funky ingericht en bevat alle ingrediënten voor een stay in onze hoofdstad zonder teveel last te hebben van de stadse drukte.

Upcoming Houthavens
De Amsterdamse Houthavens zijn volop in ontwikkeling dus was het erg slim van Moxy om zich daar te vestigen. Je zit nog steeds bij veel top spots in de buurt (REM eiland, Pont 13, de Spaarndammerstraat met o.a. BAUT) en dat gaat alleen maar beter worden (weten wij uit betrouwbare bronnen want o.a restaurant ZA opent er binnenkort). Wij gingen er begin augustus overnachten om de Moxy-vibe zelf te ervaren. Ondertussen zijn de pop-up Yin yoga lessen van Yogafest (mijn lievelings!) er neergestreken en ook restaurant Lars is geopend op de eerste verdieping van het hotel.

Speelse inrichting
Als je aankomt kun je het grote gebouw (met roze verlichting als het donker is) niet missen. Eenmaal door de draaideuren sta je gelijk in de lobby slash receptie slash bar. Het lijkt op een XL huiskamer met haard, banken en lage tafels (zelfs gezelschapsspellen mocht je daar zin in hebben) en schommelstoelen of cosy fauteuils om in te verdwijnen terwijl je bijvoorbeeld een boek of magazine leest (of je Insta feed bijhoudt. Vergeet vooral de hashtag #atthemoxy niet!). Stoere details als zeecontainerwanden, klimtouwen, her en der funky neonletters, een plantenwand van houten pallets en speelse getekende murals die verwijzen naar het Amsterdamse stadsleven dragen bij aan de Insta-waardigheid van het hotel. In vergelijking daarmee is onze kamer redelijk basic maar wel van alle gemakken voorzien (o.a. ruime badkamer met douche, zitzak, home entertainment systeem) en met een weids uitzicht op de Houthavens met de bijbehorende vrachtschepen. Een Nespresso-apparaat en waterkoker op de kamer hadden wij nog wel fijn gevonden. Het bed slaapt in ieder geval heerlijk.

Fun & relax
De sfeer die het Moxy uitdraagt is ‘fun & relax’. Ter ontspanning kun je bijvoorbeeld massages boeken (hebben wij helaas niet voor je kunnen uittesten want er waren geen masseurs beschikbaar), op een inflatable flamingo gaan dobberen in het zwembad of even uitpuffen in de sauna. Aan de fit people is ook gedacht want je hebt er een fraaie, ruime gym.
In de weekenden zal het aan het nodige entertainment eveneens niet ontbreken want er draait geregeld een DJ.

 

Hondvriendelijk hotel
Wat ons tijdens ons verblijf opviel was de aanwezigheid van trouwe viervoeters! Het waren er in dit geval meer dan gewoonlijk omdat er schijnbaar een hondenshow in de buurt was, maar het betekent dus dat je fluffy maatje meer dan welkom is bij het Moxy en dat kunnen wij alleen maar toejuichen.

Een nacht bij het Moxy boek je al vanaf €74

Meer informatie en boekingen vind je hier.

 

Beeld: ©Moxy Hotels, The Digitalistas
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.