Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Cecconi’s: de Italiaanse top spot van Soho House in Amsterdam

Er is wat te doen geweest om het Soho House in Amsterdam. De komst van het luxe hotel- en member’s club concept werd een tijdje gedwarsboomd. Gelukkig is Soho House Amsterdam nu een feit en daarmee het bijbehorende Italiaanse restaurant Cecconi’s. Waar voor het Soho House een exclusief membership geldt, is Cecconi’s gewoon voor iedereen toegankelijk.

Italiaanse klassiekers
Het restaurant draaide eerst een rondje warm en daar mochten wij, geluksvogels, getuige van zijn. Namelijk zo: onze tanden zetten in de yummy goodness die het restaurant te bieden heeft. En dat zijn alle Italiaanse lekkernijen waar je ons midden in de nacht voor wakker kunt maken zoals Burrata, Vitello Tonnato, spaghetti met kreeft, risotto van wilde paddestoelen, Agnolotti met zwarte truffel…ga zo maar door. De Italiaanse klassiekers in een even zo klassiek decor in Art Deco-stijl (het Bungehuis dateert uit 1930).

Elegant maar niet pretentieus
Ok, een member’s club is een chique bedoening. Echter word je bij Cecconi’s gastvrij ontvangen en is er geen sprake van enig pretentieus gedoe. Het is gewoon erg prettig dat ze hier getraind zijn op feilloze service want we weten allemaal dat dit in Amsterdam niet meer zo vanzelfsprekend is. Je glas wijn wordt netjes bijgevuld, als je (zoals mij best vaak gebeurt want nogal clumsy) een stuk bestek op de grond laat vallen wordt het direct opgeraapt en ligt er alweer een nieuwe voordat je zelf een kick hebt gegeven. Allemaal zoals het heurt. Het personeel is dan ook getraind bij andere Soho Houses om deze consistente servicekwaliteit aan te houden.

Lunch, brunch of diner
Vanaf volgende week maandag (15 oktober) is Cecconi’s geopend voor lunch en inmiddels heeft ook de eerste Sunday Brunch al plaatsgevonden. Wij zijn er al een tweede keer geweest voor diner en zelfs met een selectie van de voorgerechten kun je de honger goed stillen. De Vitello Tonnato is zoals we ‘m graag zien; een goed bord vol dungesneden mals kalfsvlees die niet verdrinkt in de tonijnmayonaise. Het is tevens het lievelingsgerecht van Executive Head Chef Lorenzo Zanaga, dus wij snappen wel waarom deze volmaakt is!

All Day Menu
Ook fijn is het All Day Menu. Als ik me ergens aan kan storen zijn het te grote verschillen in een lunch- en dinerkaart want het gebeurt nog regelmatig dat iets waar ik trek in heb alleen op de lunchkaart staat. Daarbij is het in een oogopslag duidelijk als een gerecht op de kaart niet beschikbaar is (bijvoorbeeld vanwege seizoensgebonden producten) want dat staat grijs gedrukt.
Ik verheug me nu al op mijn volgende bezoek aan Cecconi’s en waag me dan wellicht aan de Steak Fiorentina. Die is alleen wel om te delen…Who’s in?

Reserveren doe je hier.

Cecconi’s
Spuistraat 210
Amsterdam

 

Beeld: ©Cecconi’s (header en render interieur), ©Dishtales
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.