Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Wat te doen om je nazomergevoel in stand te houden?

Er zijn ons nog een aantal zomerse dagen beloofd. Waar kun je nog naartoe of doen om je nazomergevoel nog een beetje in stand te houden? We geven je graag een aantal tips!

Nazomers nagenieten op het terras van Pompstation
Pompstation is een van onze omfiets-restaurants in Oost. Want behalve het heerlijke eten en de mega-gezellige bediening hebben ze ook een topper van een terras. Dus zodra de zon zich komende tijd laat zien en het kwik iets boven de 20 graden komt, gelijk een reservering maken en nog even genieten van het Bourgondische leven. Wij aten er wederom de steak tartare  en carpaccio (staan ze om bekend), maar ook de coquilles, de tonijn tataki en de pulpo. Eigenlijk lusten we de hele kaart bij Pompstation maar we hielden het deze keer ‘light’. Want dat kan hier: of je nu trek hebt in een goed stuk vlees (Holstein, Wagyu of Blonde d’Aquitaine), een seizoensgerecht of zelfs iets vegan,  Nieuw-Zeelandse chef Karijn Molema zorgt wel dat jij geniet van wat er op jouw bord ligt.

Klik hier voor meer info en reserveringen.

Mooie boules
Jeu de Boules associëren velen van ons met vakanties in Frankrijk. Wil je dat vakantiegevoel nog een beetje vasthouden? Dan is Mooie Boules iets voor jou! Vlakbij de molen in Amsterdam Oost is een loods omgebouwd tot Jeu de Boules-etablissement waar je als ware fanatiekeling je skills in dit spel kunt laten zien.

Superleuk om met een groep voor een verjaardag of bedrijfsborrel te doen. Je kunt er namelijk ook erg goed happen want je hebt er een mini foodhal waar niemand minder dan topchefs Ron Blaauw en Michiel van der Eerde achter de samenstelling van de menu’s zitten. Leuk om te weten: het eten is onderdeel van Deliveroo Editions en kun je ook als delivery food bestellen. Wij hebben uiteraard al een flinke selectie voorgeproefd dus we snappen het helemaal als je alleen voor het eten komt.

 

Wil je ook Jeu de Boulen en lekker eten? Meer info vind je hier.

Strandzuid Bierborrel
Een van de fijne Amsterdamse stadsstranden is Strand Zuid. En voordat deze weer wordt getransformeerd naar Zuidpool voor de wintermaanden moet de (na)zomer nog even goed worden afgesloten! Gewoon relaxt borrelen en wie nog een hap wil wordt daar ook in voorzien: bij de foodcourt of de echte luxepoes kan voor €27,50 p.p. aanschuiven voor een tweegangen-diner.

Op vrijdag 28 september kun je voor de laatste keer met de voeten in het zand, vanaf 17:00 uur met een koud biertje in de hand.

Meer info over het event vind je hier.

Wil je liever nog een laatste keer in het park picknicken of bbq’en met je vrienden? Dan kom je hiermee goed voor de dag:

Easy Gazpacho van Alvalle
Dit is wel echt ‘gemak dient de mens’ als je geen keukenprins(es) bent want de pakken Gazpacho van Alvalle zijn gewoon te koop bij de Appie. Een handig en lekker voorgerecht voor bij de picknick, bbq of tapasdiner waarmee je weer even in vakantiesferen komt.

Alle afzonderlijke verse ingrediënten voor de Gazpacho komen uit de directe omtrek van het dorpje Murcia, waar ook de Alvalle fabriek staat. Doordat alles lokaal geoogst wordt geoogst, blijft de optimale kwaliteit en smaak gewaarborgd. Bovendien is het geschikt voor vegetariërs en mensen met een glutenallergie. De Gazpacho original bevat de volgende ingrediënten: tomaat, Spaanse paprika, komkommer, ui, extra vierge olijfolie, wijnazijn, zout, knoflook en citroensap. Voor de perfect serve, serveer je de Gazpacho in een glas: olijfje ernaast, ijsblokje erin en klaar. 

IJslollies met Baileys Almande
Eerder dit jaar introduceerde Baileys de ‘Baileys Almande‘ likeur. Deze variant is namelijk ook nog eens geschikt voor vegans want het is lactose- en glutenvrij. Als basis is hier namelijk amandelmelk in gebruikt. Je kunt er cocktails maar ook mooie en lekkere ijslollies mee maken. Het enige wat je nodig hebt is een vorm om ze in te gieten, dus kies er bijvoorbeeld een uit waarmee je nog even indruk maakt, en eetbare bloemen voor de (na)zomerse touch. Het recept is als volgt (voor 4 ijslollies):

80 gr fruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen, mango)
100 ml Baileys Almande likeur
100 ml Soja vanille yoghurt
het sap van 1 limoen
een handvol eetbare bloemen

Snijdt het fruit in kleine stukken. Meng het fruit voorzichtig met de Baileys, de yoghurt en limoensap. Vul de ijsvormen met het mengsel en strooi de eetbare bloemen erover. Plaats de ijsvormen één nacht in de vriezer.

 

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door alle in het artikel genoemde partijen. Beeld ©The Digitalistas, ©Chevalierstudio (Baileys Almande productfoto)
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.