Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

#hotellife Sneak preview van het nhow hotel Amsterdam

Je zult er even geduld voor moeten hebben maar dat dit een indrukwekkend bouwwerk is moge duidelijk zijn. Het design hotelconcept van NH Hotels, het nhow, zal pas begin 2020 officieel de deuren openen in Amsterdam, maar wij mochten alvast spieken bij het bouwterrein waar tevens het thema van dit nhow hotel werd onthuld.

Multicultural  Hub
Elk nhow hotel heeft namelijk een specifiek thema. Wij hebben er al inmiddels in drie geslapen: Milaan, Rotterdam en Berlijn, die respectievelijk de thema’s Design, Architecture en Music voeren. Alledrie herkenbaar nHow en toch weer heel verschillend. Voor nhow Amsterdam wordt dit ‘diversiteit’, met het doel een  sociale, Multicultural Hub voor toeristen, zakenreizigers en Amsterdammers te creëren. Met 650 kamers, verdeeld over 25 verdiepingen, en een hoogte van 91 meter is nhow Amsterdam RAI het grootste nieuw gebouwde hotel in de Benelux.

Rem Koolhaas
Voor het ontwerp van het imposante gebouw is wederom Rem Koolhaas aangetrokken. Hij liet zich inspireren door één van de meest iconische kenmerken van RAI Amsterdam: de reclamezuil, beter bekend als “Het Signaal”. Door de drie op elkaar liggende driehoeken wijst het gebouw in vele richtingen en symboliseert het zo de diversiteit van het verleden, het heden en de toekomst van de stad Amsterdam.

Eclectisch
Het ontwerp van de kamers is geïnspireerd op de zes windrichtingen waarnaar de hoeken van het gebouw wijzen: zuid, oost, noord, zuidwest, zuidoost en noordwest. Thema’s uit de ‘Gouden Eeuw’ van Amsterdam als een commercieel centrum van Europa zijn duidelijk zichtbaar in de kamers, in combinatie met bekende internationale symbolen, zoals mandala’s uit India, Mexicaanse ‘Día de Muertos’ doodshoofden of kersenbloesem uit Japan: alle symbolen komen terug in een moderne, internationale setting en vormen zo een eclectisch geheel.

Nog meer nhow!
Het nhow concept maakt een enorme groeispurt. Momenteel zijn er vier hotels in Berlijn, Milaan, Rotterdam en het onlangs geopende nhow Marseille. In 2019 volgt nhow Londen in de trendy wijk Shoreditch, met als thema “London Reloaded”. nhow Brussels opent ook in 2019. In 2021 opent het tweede nhow hotel in Duitsland haar deuren, met in totaal 375 kamers, als nhow Frankfurt. Voor de komende drie jaar staan er verder nog meer nhow hotels gepland in Rome, Santiago de Chile en Lima.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.