Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Ernest Hemingway inspireerde het nieuwe cocktailmenu van Pulitzer’s Bar

“Don’t bother with churches, government buildings or city squares, if you want to know about a culture, spend a night in its bars”, aldus de beroemde schrijver en Pulitzer’s prijswinnaar Ernest Hemingway. Daar kunnen we hem eigenlijk alleen maar gelijk in geven, want dompel je onder in het nachtleven van een stad en dan hoor je pas de boeiende en unieke verhalen. Dé ultieme inspiratie voor schrijvers, journalisten en verhalenvertellers.

Unieke connectie
Goede reden voor Pulitzer’s Bar om een nieuw cocktailmenu samen te stellen als ode aan Hemingway. Andrei Talapanescu, hoofdbartender van Pulitzer’s Bar vertelt: “Na Scott Fitzgerald en de Great Gatsby voelde het vanzelfsprekend om de inspiratie voor het nieuwe menu uit het leven van een auteur van dezelfde generatie te halen. Dit keer had ik mijn oog op iemand die een sterkere band had met de barscene. Tijdens mijn onderzoek voor het nieuwe menu merkte ik dat de avonturen van Hemingway een oneindige bron van inspiratie waren. Daarnaast won hij in 1953 een Pulitzerprijs, een unieke connectie tussen Hemingway en Pulitzer’s Bar.”

Hemingway’s reis vertaald naar cocktails
De tijd die Ernest Hemingway heeft doorgebracht in Italië tijdens de Eerste Wereld Oorlog, de glamoureuze nachten in Parijs in de jaren ’20, en zijn verblijf in Cuba waar zijn wellicht meest beroemde boek ‘The Old Man and the Sea’ (met Pulitzer literatuurprijs bekroond) vandaan komt, alles komt aan bod in het nieuwe menu van Pulitzer’s Bar. Wij kregen, voordat het menu vandaag aan de gasten van Pulitzer’s Bar wordt gepresenteerd, een preview tasting. Zoals verwacht werden we vervoerd in Hemingway’s wereld en beleving.

Drie categorieën
Het nieuwe cocktailmenu is onderverdeeld in drie categorieën, naar verhalen en plaatsen die Hemingway heeft bezocht:
“A Farewell to Arms”– bestaat uit drankjes met een laag alcoholpercentage en hebben een Italiaans aperitief karakter, “The Lost Generation” categorie wordt gekenmerkt door populaire cocktails, sterke dranken en vergeten cocktailklassiekers uit Parijs tijdens de jaren ’20, en tot slot  “The Old Man and the Sea”– staat in het teken van Cubaanse dranken en de drankjes die Hemingway met cocktailicoon Charles H. Baker dronk tijdens hun avonturen in Havana.

Tijdloos en elegant
Daarnaast zijn er de timeless classics en daarvan hebben we de 5PM Daiquiri geproefd met een beetje een fris-zoutige afdronk. Ernest Hemingway als uitgangspunt voor dit nieuwe cocktailmenu voelt op een bepaalde manier heel logisch, alles klopt met elkaar: de elegante ambiance van Pulitzer’s Bar, Hemingway’s verhalen en de perfect uitgevoerde cocktails. Ik vergelijk ze een beetje met een strak vormgegeven huis met allemaal verschillende woonlagen. Elke cocktail heeft een stevig fundament maar waar met de inhoud subtiel speels is omgegaan. Welke cocktail je ook van dit nieuwe menu zult proeven, laat ‘m even bezinken zoals je dat met een goed verhaal ook zou doen. Dan zul je ‘m des te meer waarderen.

Cocktails met karakter
De hierboven afgebeelde cocktails van het menu zijn als volgt: Expat Sazerac (header afbeelding), River Side Sour, Jackie Rose en Cubano Sato. Voor liefhebbers van whiskey en stoere, stevige dranken is de Expat Sazerac een aanrader met ingrediënten als Pistasche Talisker Storm, Yaguara Cachaca, gezouten karamel siroop, Peychaud’s, en gezouten Absinth die zorgen voor een rokerig-zoute smaak. Zijn complete tegenhanger is de Jackie Rose die juist zoetzuur is en waarin onder andere verpulverde Napoleon-snoepjes zijn verwerkt.

Waar jouw voorkeur ook naar uitgaat, neem plaats in een van de comfortabele fauteuils, pak er een boek van Hemingway bij en laat je vooral verrassen.

Beeld ©Sanderbaks.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.