Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Collector’s Bottle: Belvedere x LAOLU

Als liefhebbers van alles wat visueel esthetisch is kunnen we ook het design van drankflessen waarderen. Helemaal als deze limited zijn, en zelfs nog meer als er ook nog een goed doel aan gekoppeld is. Vodka merk Belvedere introduceerde onlangs een samenwerking met de Nigeriaans/Amerikaanse kunstenaar, musicus en voormalig mensenrechtenadvocaat Laolu Senbanjo voor (RED): 50% van de winst van de fles gaat naar de strijd tegen HIV/AIDS in Afrika.

Beyoncé vindt het ook mooi
Heb je zijn naam al eerder gehoord? Dat kan kloppen. Laolu werkte met niemand minder dan Beyoncé. Hij is de man achter de body art in haar iconische visual album ‘Lemonade’. Hij werkte daarnaast ook met artiesten als Alicia Keys, Swiss Beatz, Seun Kuti, Tony Allen, Alek Wek en Danielle Brooks. Zijn kunstwerken prijkten op de cover van de Washington Post en stonden in The New York Times, The Guardian, Vogue, BBC, CNN, en NBC. En vanaf dit jaar op ‘s werelds eerste super-premium vodka. 

Wereld als canvas
De Nigeriaanse Laolu die in Brooklyn geboren werd, gebruikt vooral het lichaam als canvas, maar hij ziet de complete wereld als zijn schilderdoek: hij gebruikt muren, designerstukken, live art events, kunstinstallaties en welk ander “medium” dan ook. 
Loalu: “Als kunstenaar deel ik mijn geest met de mensen om me heen, mijn directe omgeving en de wereld. Ik gebruik hierbij mijn ervaringen als mensenrechtenadvocaat en Nigeriaan. Ik ontwikkelde met mijn werken een idee dat ik ‘The Sacred Art of the Ori’ noem. Een concept gebaseerd op Yoruba mythologie, waarbij ik de connectie met mijn onderwerp vang op een canvas. Het design voor Belvedere kwam voort uit dat principe. Het weerspiegelt met vloeiende vormen en harde hoeken hoe Pools rogge en ongerept water diepte en smaak creëren. De details, die op UV-licht reageren, betrekken met hun gladde textuur een tweede zintuig bij het ontwerp.”

BELVEDERE X LAOLU (70cl) is voor €36,99 in zeer beperkte oplage verkrijgbaar bij de betere slijterijen.

Beeld: Cindy Ord/Getty Images for Belvedere

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.