Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Bemachtig een van de 100 plekken bij deze Peroni Pop-up van sterrenniveau!

Trouwe volgers weten dat ik zo’n vier jaar geleden mee heb gedaan aan de Storie di Stile campagne van het Italiaanse premium biermerk Peroni. Een onwijs leuk avontuur waarvoor ik de hidden gems in Catania (Sicilië) mocht opspeuren. Je begrijpt dat die in mijn geval vooral draaide om ehh…eten. Eten en Peroni zijn ook onlosmakelijk met elkaar verbonden, dus de hoogste tijd voor een Peroni Pop-up restaurant!

Risotteria
Dit wordt er niet zomaar een, maar dé ‘risotteria’ van The Costardi Brothers. Deze Piëmontese broers, Manuel en Christian, hebben zich na de overname van het familiehotel in Vercelli volledig gestort op de alom geroemde rijstbereiding waar hun geboortestreek om bekend staat. En een beetje foodkenner weet dat het voor ieder zichzelf respecterende Italiaanse chef alsnog een uitdaging is om de perfecte risotto te maken. Het vereist een specifiek talent waar deze broers kennelijk over beschikken want ze sleepten er een Michelinster mee naar binnen.

Meet the Costardi Brothers from Great Italian Chefs on Vimeo.

The Costardi Brothers
Hotel Cenzia, ten westen van Milaan werd in 1967 gebouwd door hun grootvader en is nu de basis van The Costardi Brothers. Christian Costardi wist op 3-jarige leeftijd namelijk al dat hij later chef wilde worden en ging na zijn opleiding gelijk aan de slag bij zijn grootouders Nino en Sandra. Manuel is 9 jaar jonger en had meer interesse in patisserie. Hij werkte eerst in het Four Seasons in Milaan voordat hij zich in 2005 bij zijn broer kwam voegen. De Risotteria is een ode aan de Carnaroli-rijst, wat geldt als vooraanstaand streekproduct en welke in zo’n twintigtal gerechten van het menu wordt verwerkt. Dat deze passie voor risotto van de broers een succes is hebben ze bewezen met het behalen van hun eerste Michelinster in 2009 en nu zijn alle pijlen gericht op een tweede.

Pop-up bij Hangar in Amsterdam
Nu is jouw nieuwsgierigheid naar die goddelijke risotto’s ongetwijfeld gewekt, of niet? Op 9 oktober zal restaurant Hangar in Amsterdam-Noord voor één avond worden omgetoverd in Peroni Risotteria, in de sfeer van La Grande Bellezza, inclusief Italo Disco, ALLES! Jij kunt hier ook bij zijn als je een van de 100 plekken weet te bemachtigen. Om kans te maken ga je naar de website van Peroni voor verdere instructies.

Beeld: ©DanielTöchterle
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.