Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Altijd voorzien van goede koffie met De Koffiejongens

Dat koffieconcepten winnen aan populariteit hoeven we jou niet te vertellen en we hebben het niet alleen over concepten voor het buiten de deur drinken van koffie. Op het Coffee Festival eerder dit jaar zagen we al een hoop nieuwe koffietrends variërend van cold brews tot profi koffiemachines voor thuis. Maar behalve bekende koffiemerken of supermarkt-huismerken heb ik nog weinig alternatieve aanbieders voor de Nespresso®-capsules gezien. Daar gaan De Koffiejongens hopelijk verandering in brengen.

Geen keuzestress
Hun concept is onder andere onderscheidend door een less is more aanpak. Je hebt ten eerste niet een hele rits aan koffiesmaken waar je uit kunt kiezen maar vier: espresso, ristretto, lungo en decaf. Zelf drink ik vooral lungo’s en mijn gasten espresso. Dus waarom zou ik het mezelf moeilijker maken dan nodig? Ben al niet zo’n held in keuzes maken…Bovendien kan ik er zelf naar smaak iets aan toevoegen. Het draait dus om de koffie. Goede koffie zonder fratsen.

Bestelgemak
Je weet natuurlijk zelf het beste wat voor koffiedrinker jij bent en daar kun je jouw koffie-abonnement op afstemmen. Er zijn vier standaardabo’s maar je kunt ook kiezen voor maatwerk. Tussendoor pauzeren, je abo aanpassen of stopzetten? Kan allemaal. De koffie wordt de volgende dag na je bestelling gratis bij je bezorgd en de verpakkingen zijn zo gemaakt dat het door de brievenbus past.

Minimalistische verpakking
Die verpakking dus. Ook geen poespas maar strak vormgegeven en van gerecycled karton. De capsules hebben afhankelijk van de koffievariant een andere kleur en een herkenbaar motiefje. Zoals gezegd zijn de koffiecapsules van De Koffiejongens gemaakt voor Nespresso®-apparaten. Echter betekent het niet dat Nespresso® met de charmes van George Clooney mij exclusief aan ze kan binden voor mijn regelmatige koffie-afname. Ik vind het supporten van lokale ondernemers namelijk ook belangrijk en de koffie van De Koffiejongens is een stuk betaalbaarder. Als zzp’er moet ik ook een beetje op de kleintjes letten. Mijn antwoord op George zou dan ook zijn: Good coffee. What else?

Over de koffie…
Ik heb tot nu toe maar drie verschillende merken koffiecapsules geprobeerd. Die van Nespresso®, AH Perla en die van De Koffiejongens. Mijn conclusie is dat die van De Koffiejongens als beste uit de bus…eh het Nespresso®-apparaat komt wat betreft prijs-kwaliteit. Ook zij gebruiken 100% Arabica bonen afkomstig uit o.a. Brazilië, Colombia, Peru of Vietnam (je kunt op de site de smaakwijzer bekijken). En al ben ik geen koffiepurist die elke kop koffie tot in detail gaat ontleden, het gaat erom of ik het lekker vind en ik ben er voor mijn dagelijkse oatmilk cappuccino zeer content mee!

Ben jij ook benieuwd naar de koffie van De Koffiejongens? Meld je dan snel aan voor een proefabonnement!

Beeld © The Digitalistas
Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door De Koffiejongens
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.