Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Sneak Preview van NENI Amsterdam

Het is bijna zover! Over ongeveer een maand opent NENI Amsterdam haar deuren. En oh boy, wat verheugen wij ons daarop. We kregen eerder deze zomer namelijk een sneak preview van deze nieuwe zaak die haar onderkomen vindt in de voormalige Citroën garage bij het Stadionplein. Maar, we kenden NENI al van een eerdere trip naar Berlijn waar het restaurant zich op de bovenste verdieping van het 25 Hours Bikini Berlin bevindt.

Wat, of vooral wie, is NENI?
NENI is een familiebedrijf van de van origine Israëlische Haya Molcho en haar zoons. De naam is gebaseerd op de voorletters van de namen van de vier boys die allemaal een actief aandeel hebben in de business en waarvan wij er twee hebben ontmoet. Het hele idee van Haya is dat je het gevoel moet hebben onderdeel van de familie te zijn. Eten verbindt en dat is in de Israëlische cultuur heel belangrijk, dus huiselijkheid en een ongedwongen sfeer zijn key. Haya had zelf geen ervaring in de horeca maar kookte op de markt in Wenen, hun hometown. Daar openden ze het eerste restaurant en the rest is history. Inmiddels is het NENI imperium bezig met een groeispurt en komen er naast onze eigen hoofdstad ook vestigingen in Parijs, Keulen en Mallorca.

Met liefde bereid
Voor de sneak preview stond Haya samen met chef Boaz Peled -die de keuken van de Amsterdamse vestiging gaat bestieren- zelf in de pannen te roeren. De keuken van NENI is eclectisch Oost-Mediterraan ofwel ‘bagalan’-stijl, wat zoiets betekent als ‘symphatieke chaos’. Denk dus aan smaakvolle, multiculturele fusion gerechten waarbij het niet zozeer van belang is of het eten Instagrammable is, want dat is het bij moeders thuis ook niet, toch? Natuurlijk mag hummus niet aan het menu ontbreken en zo heerlijk en romig als die van Haya…dat wíl je proeven! En meer van dat. Groente-, vlees-, en visgerechten, voor ieder wat wils maar wel boordevol smaak en met liefde bereid.

Restaurant, cocktailbar en deli
Van autogarage naar sfeervol en huiselijk restaurant is een behoorlijke metamorfose. De verwachtingen zijn hooggespannen en wij weten al wat er zoal gaat komen. NENI wordt een one-stop-shop waar je de hele dag door terecht kunt. Behalve het restaurant is er een Deli -lekker New Yorks, houden we van- en een cocktailbar, genaamd the Lemonman, waar je onder meer signature cocktails op basis van citroen (hence the name) en Arak kunt verwachten.

Het bruist straks echt in Zuid met allemaal mooie nieuwe horeca-concepten!

NENI Amsterdam
Stadionplein 22-24
Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.