Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Lekker en lactose-vrij ijs van Abbot Kinney’s

Dus, je bent dol op ijs maar je maakt je druk om calorieën, lactose etc. En toch wil je niet inboeten aan smaak. Misschien ben je al bekend met de plantaardige yoghurtproducten van Abbot Kinney’s maar wist je dat ze ook ijs in het assortiment hebben?

Lekker én verantwoord
Zo heb je onder andere de Coco Frostick. Frozen yoghurt van kokosmelk op een stokje, omhuld met een lekkere laag pure Fair Trade chocolade. De kokossmaak geeft als bonus een tropische twist aan het ijs. De ideale traktatie op een warme dag. En nog bewust ook want lactose-, gluten-, en sojavrij. Ze zijn per drie verpakt in een doosje recyclebaar karton. Kortom: een verantwoord ijsje voor jou én het milieu. Als je nog op zoek was naar een alternatief op het klassieke met chocolade omhulde ijsje, dan hebben we deze voor je gevonden. Thank us later ;)

Met de bak ijs op schoot
Ben je meer een liefhebber van de ‘bak-ijs-om-leeg-te-lepelen-voor-je-favoriete-Netflix-serie’? Heeft Abbot Kinney’s ook aan gedacht. In de vorm van Coco Frost en Almond Frost in een makkelijke kartonnen pot. Coco Frost is verkrijgbaar in drie smaken: naturel, aardbei en cacao. Almond Frost is op basis van de Siciliaanse ‘Tuono’ amandelen. Voor de beste biologische amandelen die er te vinden zijn moet je inderdaad op Sicilië wezen. We aten er ooit geschaafd amandelijs bij zo’n lokale ijsboer en we hebben sindsdien niet meer iets geproefd wat ook maar in de buurt kwam totdat we de Almond Frost proefden…fris en nootachtig maar niet overheersend zoet. Daarmee is dit ijs tevens een goede basis voor een smoothie bowl, dessert of zelfs ijskoffie!

Vegan Iced Coffee recept
Vooral ijskoffie doet het erg goed op het moment met de hittegolf. Onze variant – de ‘Almond Frost Iced Coffee‘- maakten we op de volgende manier:

1 groot glas
1 kop koffie naar keuze (wel lungo zodat je glas half gevuld is)
1 kop amandel- of havermelk (deze smaken het meest neutraal)
2 scoops Abbot Kinney’s Almond Frost of dezelfde hoeveelheid geschaafd (onze scoop-lepel werkte niet mee)
1 theelepel cacaopoeder

Bereiding
Maak de koffie en laat deze een beetje afkoelen. Voeg de kop amandel- of havermelk erbij. Even roeren. Maak twee scoops van het Almond Frost ijs of als dat niet lukt dezelfde hoeveelheid van het ijs schaven. Strooi er wat cacaopoeder overheen en voilà!

Je kunt natuurlijk nog iets extra’s aan je Iced Coffee toevoegen zoals ahornsiroop of Bailey’s Almande als je het een kick wilt geven met een likeur  maar toch vegan wilt houden.

Wil je meer inspiratie voor recepten met de Coco Frost en Almond Frost? Kijk dan hier. Je vindt alle ijs-varianten bij Marqt, Ekoplaza en andere biologische- of natuurvoedingswinkels.

Beeld © The Digitalistas.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.