Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Deze 5 festivals mag je deze zomer niet missen

Festivals. Zo ongeveer onze favoriete bezigheid in de zomer. Naast het terras- of parkhangen en strandstruinen. Dus ja, wij hebben ook een lijst met festivals die je absoluut niet mag missen deze zomer. Komt ie:

Georgies Wundergarten
Over een week is het al zover. Al lange tijd op het lijstje ‘nog te bezoeken festivals’ en elke keer waren we weer ergens in het buitenland of te laat met kaarten. Maarrrr, deze keer zijn we erbij! Op een nieuwe locatie weliswaar, want Ruigoord is verruild voor Riekerhaven. Ook een prima locatie.
De naam verklapt al wat de ‘vibe’ van Georgie’s Wundergarten is en waarom wij dat zo leuk vinden: Georgie’s is lekker tegendraads en creeërt het vrijheid-blijheid gevoel wat je eigenlijk op elk feestje zou willen. Ik roep altijd dat ik in een vorig leven waarschijnlijk een hippie was. Dat kan bij Georgie’s mooi tot uiting komen: niets is te gek qua uitdossing. Trap lekker je schoenen uit en laat je meevoeren op de beats van…nou dat is nog niet bekend haha! Wat we wel weten is dat het varieert van techno tot jazzy sounds en alles in between, dus iedereen vindt wel iets naar zijn/haar smaak.
Als je zelf nog een creatief idee hebt is dat ook altijd welkom (stuur je bijdrage naar: meedoen@georgies.nl)

Klik hier voor meer info en tickets.

Wildeburg Festival
Inmiddels het meest gewilde festival van de zomer (er was zelfs een loting voor de tickets) en wij gaan voor het eerst dus we zijn benieuwd! Het festival vindt van 13-15 juli plaats in Kraggenburg, Flevoland. Ergens tussen Zeewolde en Biddinghuizen, locaties waar we vaker naar festivals zijn geweest. Je krijgt er een beetje een ‘vakantie in eigen land’-gevoel van, daar in de Flevopolder.

Op Wildeburg kun je drie dagen kamperen/overnachten in een tent, chalet of camper/caravan maar ook alleen op zondag (voor zover wij weten is alles uitverkocht maar houd Ticketswap in de gaten). Samen met vriendinnetjes Littlewanderbook en Laviniacooks hebben we een chalet. Toch wel chill als je drie dagen naar een festival gaat.
Het gros van de line-up kennen we niet maar dat is juist leuk en verrassend.

Meer informatie vind je hier.

Welcome To The Future
Een aantal jaar achter elkaar geweest en wel een van de beste techno festivals van Amsterdam. Wel het leukst als het weer een beetje meezit want ‘t Twiske is prima te befietsen via Noord.  Ook fijn is dat ze bij WTTF denken aan duurzaamheid want ze werken er met Green Teams die ervoor zorgen dat het terrein na afloop spic & span blijft.
Voor de line-up sowieso een aanrader om je 21 juli naar ‘t Twiske te begeven want we noemen onder meer: Joris Voorn, Pan-Pot, Chris Liebing, Karotte…

Meer informatie en tickets vind je hier.

Edelwise bij Thuishaven
Twee Amsterdamse favorieten die de handen ineen slaan: Edelwise en Thuishaven. De vrijdagavonden van Edelwise bij het Sieraad zijn al bekend en berucht (er staat niet voor niets steeds een rij) en nu het seizoen hiervoor op 29 juni werd afgesloten kun je je wel alvast verheugen op het Edelwise festival op 27 juli. Laat al je andere Vrijmibo plannen varen want hier kun je zowel de vaste Edelwise ingrediënten als veel extra’s verwachten: koude dranken, hete BBQ kip van chef Jonathan Karpathios, lekkere tunes, mooie mensen…Let’s go!

Tickets vind je hier. (een BBQ ticket is niet inbegrepen dus wil je die ook, denk eraan deze nog los te kopen)

Zomertuin van Bret
Niet per se een festival maar meerdere mini-festivals in de Zomertuin van Bret bij Sloterdijk, die het duurzame met het aangename verenigen. De Tuin van Bret is een groene oase in de grauwe stadswildernis. Naast Amsterdam Sloterdijk heeft een groep lokale ondernemers hun krachten gebundeld, om een eigen plek te creëren die zo min mogelijk impact op het milieu achterlaat. Geen zielloze commercie, maar passie voor maken, duurzaamheid en circulaire innovatie. Als bezoeker kun je:

  • genieten van een grootendeels Nederlandse line-up, die niet uit een ander continent overgevlogen hoeft te worden

  • de artiesten bewonderen op het Bret-podium dat volledig gemaakt is van gerecyclede materialen en werkt op een energiezuinig audio- en lichtsysteem dat is aangesloten op lokale groene stroom Vandebron

  • niet met plastic munten betalen, maar pinnen aan de bar – die ook gemaakt is van gerecycled materiaal

  • hun statiegeldbeker zelf omspoelen voordat ze een nieuw Gulpener-biertje halen, afkomstig van de groenste brouwerij van Nederland

  • gratis kraanwater drinken, in plaats van mineraalwater die van een bron aan de andere kant van Europa moet komen

  • Mexicaanse specialiteiten van biologische salsamaker El Jefe en andere vegetarische gerechten van biologische lokale ondernemers eten

  • aan de circulaire economie bijdragen, door recyclebare borden en bestek na gebruik weer in te zamelen

  • dansen naast de eerste lokale biologische DIY stadswijngaard, die dit najaar voor het eerst wordt geoogst

Er zijn twee van de vier edities deze zomer die ons in elk geval (naast het duurame aspect en het feit dat het voor ons dicht bij huis is) enthousiast maken: tijdens de kick off op 11 augustus neemt Dekmantel Soundsystem de draaitafels over en de afsluiter op 19 augustus waarvoor Tom Trago niemand minder dan elektronische muziekgenieën Young Marco, Dollkraut, Interstellar Funk en Job Sifre heeft uitgenodigd.

Tickets scoor je hier.

Houdt voor alle bovengenoemde events (WTTF nog onder voorbehoud) onze IG stories in de gaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.