Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Nieuwe vervoerder in Amsterdam: ViaVan

Krijg je net als wij ook weleens grijze haren van het GVB in Amsterdam? Klinkt het idee van carpoolen binnen de stad je als muziek in de oren? Comes in: ViaVan.

Nog maar koud een maand actief in onze hoofdstad is deze nieuwe vervoerder een aanwinst die het gat tussen het OV en de iets prijziger taxi-vervoerders opvult. En ja, het heeft veel weg van Uber, maar wel met het grootste verschil dat je hier aan car sharing doet.

Het gebruik is heel simpel: je download de app, bestelt een ViaVan en off you go. Nou ok, de ViaVan stopt niet specifiek voor je deur maar op een praktisch punt voor alle passagiers. Soms moet je een klein stukje lopen. Op deze manier verliest de chauffeur zo weinig mogelijk tijd. Afhankelijk van je bestemming kunnen er onderweg andere passagiers in de ViaVan stappen. Zeker binnen het centrum is die kans groot. Best gezellig toch? Zo word de ritprijs ook laag gehouden. ViaVan rekent namelijk een flat rate van €5 overal binnen de ring van Amsterdam. Ben je samen met een vriend of vriendin op een rit, dan wordt er €3 extra gerekend. Heb je echt even helemaal geen zin in andere mede-passagiers? In de app vind je ook een optie voor een private ride.

Amsterdam is de eerste Europese stad waar ViaVan wordt uitgerold. Binnenkort volgen ook Berlijn en Londen. Het plan is uiteraard dat er zoveel mogelijk steden bij komen. En, er is ons verteld dat er tzt ritten beschikbaar komen van en naar het vliegveld. Vinden wij ook wel zo handig.

Wil je €20 tegoed cadeau van ViaVan? Gebruik dan de volgende code: karine4w9. Enjoy the ride!

Beeld ©ViaVan
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.