Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

De nieuwe cocktailtrend is alcoholvrij

Deze week is Amsterdam Cocktail Week. Een hele week -van 5 t/m 11 maart- staan cocktails en de Amsterdamse Cocktail scene centraal. Wij zijn bij wijze van preview met Amsterdam Cocktail Week op pad gegaan om een aantal deelnemende bars te bezoeken en de nieuwste cocktailtrend te ontdekken. Namelijk: alcoholvrij. En daarom gingen we ook lekker met Alfa Romeo de stad door. We kunnen je verklappen: zo is de Bob zijn helemaal zo erg niet!

Maak kennis met Seedlip
Nu denk je wellicht: elke cocktail kan toch alcoholvrij? Dat kan inderdaad. Al hebben we het hier wel over ‘mixology’, aka de kunst van het cocktails maken en daarom is het zo mooi dat er een alcoholvrije drank is die je stiekem het idee geeft alsof er toch een alcoholisch distillaat in zit, terwijl het volledig ‘virgin’ is. Ha!

Het verhaal erachter is ook interessant. Ene Ben, een Brit, ging aan de hand van het boek ‘The Art of Distillation’ uit 1651 in zijn schuur aan de gang met kruidenbrouwsels en tadaaaa, zo bedacht hij Seedlip. Een slimmerd wel die Ben want we weten allemaal dat alcohol niet bepaald goed voor ons is en dit is wel een heel verantwoorde wijze om cocktails te drinken. Gat in de markt dus!

Seedlip is er in twee varianten: de Spice 94, een aromatische blend van bessen, kardamom, schors en citrusschillen. Deze leent zich het best voor ‘kruidige’ cocktails. En de Garden 108, een distillaat van doperwten (no joke), hooi, munt, rozemarijn en tijm. Het is erg leuk om deze laatste te serveren met Indian Tonic en diepvriesdoperwten want ze drijven zo gezellig in het glas.

Alcoholvrije cocktailtour
Onze eerste kennismaking met Seedlip is bij Bar TwentySeven in het luxe Hotel TwentySeven. Seedlip wordt namelijk vooral bij de exclusievere restaurants en cocktailbars geserveerd. Denk bijvoorbeeld aan Soho House wereldwijd en in de UK onder meer bij het Savoy, Dandelyan en The Fat Duck. Wij krijgen bij Bar Twentyseven een frisse cocktail waar yoghurt in verwerkt is, en een mooi bijpassend taartje. Vervolgens stappen we in de shiny Alfa Romeo’s om ons naar Pikoteo te begeven waar Florian Stallinga een cocktail met grapefruit en gember voor ons klaarmaakt. Lunchen doen we bij De Kanarieclub met een ‘groene’ cocktail en we sluiten af bij Sorel’s Bar waar meerdere Seedlip cocktails en mixdranken geproefd kunnen worden.

De cocktails met Seedlip smaken zó goed dat wij al om zijn om vaker alcoholvrije cocktails te drinken. Wat jij?

Check hier het volledige programma van de Amsterdam Cocktail Week. Je kunt ook de app downloaden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.