Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Luxepoes goes hostel: VIA Amsterdam

Backpacken is niet (meer) aan mij besteed. Hostels evenmin, tenzij het hostel ook beschikt over normale kamers en een bepaalde mate van overig comfort, dan wel een fotogeniek interieur te bieden heeft. Precies de categorie waar newbie VIA in Diemen ook onder valt.

#VIA Girlsnight
Bij de vraag of ik er wil gaan overnachten stelde ik een aantal voorwaarden. Het lijkt mij namelijk leuk om er een ouderwetse PJ Party van te maken met een girlsquad, want wanneer doe je dat nog? Bovendien vind ik dat je daar nooit te oud voor bent. Wat weinig mensen weten is dat VIA een heuse suite heeft en deze leent zich daar ideaal voor (overigens ook zeer geschikt voor de wat veeleisender zakelijke reiziger). De suite zit op de bovenste verdieping en heeft een enorm dakterras. Aan dat laatste hadden we vanwege de kou niet zoveel, maar ik kan me voorstellen dat het hier ‘s zomers best wel heel ok toeven is met een fles wijn. De fles wijn had girlsquad-girl Manon al snel gevonden dus onze VIA Girlsnight ging goed van start.
Maar eerst even een tour du ‘hostel’ met alle girls (Manon van Wezijnhier.nu, Vivian van The Daily Dutchy en Eliane van Instagrambloggers.nl) en, uiteraard, een hapje eten.

The Dude
De hongerige hostel-gast moet gevoed worden en daarvoor is er The Dude. Een luxere versie van een cantina, vernoemd naar het personage uit The Big Lebowski. Het is ook dude-waardig voedsel wat je er krijgt: hamburgers. En voor de vegetariërs zijn er vleesloze opties als falafel of een salad bowl. Wij gaan allemaal voor fierce dude-ness dus bestellen we eerst het complete snack-menu (bitterballen, nachos, chicken wings…) en daarna de burgers. Duh.

Privé bios
Na een flinke maaltijd moeten we uitbuiken en waar kan dat beter dan in de bios. Bij VIA hebben ze een hele chille filmzaal. Je dropt je Netflix-verzoek bij de receptie, vlijt je neer op een zitzak/XL kussen en genieton! Wij hadden The Wolf of Wallstreet aangevraagd. Het blijft leuker om dat op een groot scherm te zien. Ondertussen hebben we ook Gin Tonics en cheesecake laten aanrukken en onze bad-ass PJ’s van SNURK aangetrokken, want hey, je hebt een PJ party of niet!
De filmzaal is voor elke hostel-gast toegankelijk maar op één of andere manier lijken de aanwezige hotelgasten zich meer te interesseren voor de bar en draaikunsten van de DJ op zaterdagavond wat betekent dat we zo ongeveer de hele film in privé-bios vibe hebben kunnen kijken.

Waarom VIA?
Zoals het een hostel betaamt komt het publiek hier vooral in groepsverband. Als je begin 20 bent en door Europa reist met je vrinden beland je snel in een hostel. Het is nou eenmaal een fijne budgetoplossing. Wat ook prettig is: hostels zoals VIA bieden ook 2-persoonskamers voor als je met je verkering aan het Interrailen bent of als je gewoon geen behoefte hebt aan nóg meer snurkende mensen om je heen op een slaapzaal.
Nu zit VIA niet in hartje Amsterdam maar kun je hier zo op de metro stappen (6 minuten naar het centrum) en er zijn fietsen te huur (al zie ik eerlijk gezegd liever minder toeristen door Amsterdam fietsen tenzij ze goed met een tweewieler kunnen omgaan…) dus dat mag de pret niet drukken. Daarbij is VIA heel funky en kleurrijk ingericht en zal Lange Frans beamen dat je er vooral naartoe moet: ‘we gaan naar Diemen-Zuid, want je ziet er lekker uit’.
Wij hebben ons in ieder geval kostelijk vermaakt en van onze #VIA Girlsnight een hele fotoshoot gemaakt met dank aan Daan Hocks. En onze twee mascottes Brune en Beer.

Quanta costa:
Een bed in de dorm room is €13,50, een twinning is winning kamer kost €135 en de suite (let wel, er is 1 slaapkamer en een slaapbank) heb je voor €400 per nacht.

Beeld © Daan Hocks, The Daily Dutchy, The Digitalistas

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.