Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

In zes weken fit, kan dat?

Wie heeft er nog meer een obsessie met bikini models? Ik haat ze maar bekijk ze toch. Zo heb je de Australische Tash Oakley en haar modellen bestie Devin Brugman die met hun prachtige figuur mijn Instagram elke dag met jaloersmakende foto’s vullen. Nu blijkt het dat zij een zesweekse personal training volgen, waardoor ze er zo ‘tight’ uitzien. Ik wil ook een #fitgirl #bikinimodelbody! Maar hoe bereik ik dit in een relatief korte periode. In zes weken fit, kan dat?

fitgirl4

Personal Training: Wat doet zes weken personal training met je? Merk je fysiek veel verschil? Doet het mentaal iets met je? Ben je daarna summer ready? Ik wilde het uitzoeken samen met Shermain Hellings, eigenaar van HIIT FIT NL.

Grenzen verleggen
Ik ben niet lui, sport regelmatig en lig zo nu en dan in de downwarddog op een yogamat. Het enige probleem is dat ik mezelf nooit tot het uiterste push. Ik doe mee met de les, maar echt helemaal tot het gaatje ga ik niet. Daarnaast werk ik ook minimaal negen uur per dag in een niet al te beste zithouding -lees kromme rug- en zit met mijn neus nog net niet in het beeldscherm van de computer. Mijn wens? Sterker, sneller en fitter worden en een beetje meer focus gedurende de werkdag zou ook mooi meegenomen zijn.

Maar wat wordt mijn plan van aanpak? In mijn omgeving hoor ik steeds vaker de naam van Shermain Hellings en zie ik verschillende afgetrainde vrienden, die door zijn personal training lekker in hun vel zitten. Dit wil ik ook!

Plan van aanpak
Ik maak een afspraak en de eerste keer moet ik meteen een mentale grens doorbreken door op zaterdagochtend om 08:00 af te spreken. Daar gaat mijn social life op vrijdag, voortaan dus vroeg naar bed, want om 07:00 uur gaat de wekker. Terug naar les 1, we starten met een fit-test, Shermain observeert hoe ik beweeg, we tellen hoeveel push ups ik kan doen in een minuut. Hoelang kan ik planken? Hoeveel squats kan ik maken? De hele les is super intensief en na een uur ben ik helemaal gesloopt. De daaropvolgende personal training lessen zijn iedere keer anders. We wisselen binnen trainen af met buiten en doen circuits, boksen samen en doen balans oefeningen.

Uit onderzoek blijkt dat het regelmatig samen trainen met een personal trainer een significant betere cardiovasculaire conditie oplevert dan wanneer je zonder trainer sport.

Daarnaast geniet je ook van een verhoogde flexibiliteit, uithoudingsvermogen, houding, balans en coördinatie.
Na drie weken begin ik iets te merken. Ik ben minder loom, kan sneller herstellen van een intensieve sessie en blijf beter bij de les tijdens vergaderingen gedurende de dag. Ik sta ook op met minder moeite en mijn rug lijkt iets minder in te zakken als ik achter mijn bureau zit.

Fit zijn = hard werken
Ik vraag Shermain om een aantal tips: Wil je strakker in je vel zitten? Dan is het essentieel om je voedingspatroon aan te passen aan jouw doelstelling. Sporten is iets wat je in je levensstijl moet inpassen en nee een sterk en fit lichaam komt niet vanzelf, daar moet je hard voor werken. Dat laatste merk ik. ik boks me een versuffing, doe squats, burpees en kan geen plank meer horen.

Conclusie: ben ik na zes weken Doutzen Kroes met een sixpack? Hell no! Maar wat dan wel? Shermain leert mij hoe ik een oefening correct moet uitvoeren, hij motiveert mij om alles te geven. Na een uur ben ik kapot, maar ik heb ook een uur even niet aan mijn overvolle mailbox gedacht. Ik voel me daarbij sterker, kan mentaal meer hebben en ..mijn billen ja die lijken toch echt strakker.

Leuk nieuws voor iedereen die ook met Shermain wil trainen, vanaf volgend jaar kan dat in zijn eigen studio op de Albert Cuypstraat 216 en wil je liever niet alleen dan kun je ook met een groepje (mee)trainen. Hou dan zijn website in de gaten op www.hiit-fit.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.