Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

#hotellife: Sir ADAM Amsterdam

Een overnachting bij Sir ADAM was me al een paar keer door de neus geboord, maar bij deze gold: 3x is scheepsrecht. Toen bleek dat bij onze Summer Drive met FCA een nacht in het Sir ADAM inbegrepen zat was ik een happy camper. In de eerdere #hotellife had ik het al over ‘als ik een hotel zou zijn, dan was ik…’. Nou, deze valt in die categorie.

Rock ‘n roll
Ik ben een sucker voor thema’s die goed worden doorgevoerd en bij het Sir ADAM is dat overduidelijk muziek -een aantal oprichters van de ADAM toren komen uit de muziekindustrie- en dat zie je in veel details in de kamers terug. Er hangt een Gibson gitaar, er staat een Crossley Cruiser platenspeler en er hangen artworks aan de muren refererend naar de grootste rocksterren.
Verder is de inrichting een combinatie van industrieel en cosy; het kingsize bed is bijvoorbeeld voorzien van een fluffy sprei. Dan heb je me hoor! I loooove fluffy! En had ik al gezegd dat het meubilair met vintage look ook de nodige rock vibe afgeeft?? Evenals de inhoud van de mini-bar, if we may add. (we verklappen: aan alcoholische versnaperingen en snacks geen tekort).

Compact Coolness
De standaard kamers zijn compact, terwijl toch alles luxe en cool is. Ik bedoel: die rainshower…goeiemorgen! (en dan bedoel ik een goed geluimde morgen als je hieronder hebt gestaan). De amenities zijn van DEAD CLEAN (klinkt ook wel fierce) met ingrediënten uit de Dode Zee. Heel prettig is dat ze ondanks de compacte ruimte toch het toilet en de douche van elkaar hebben gescheiden middels een glazen deur. Een stukje privacy waar je in het geval van kamergenoot best blij mee mag zijn.

I’ve got my IJ on you
Doordat de ramen van vloer tot plafond zijn opgetrokken bieden ze een waanzinnig uitzicht over het IJ (en op buurman EYE) en wat al niet meer daar aan de overkant van het water. Kun je thuis wel mee aankomen hoor, met foto’s van die view. Is het allemaal niet panorama genoeg voor je? Dan is het een kwestie van de lift met (funky lichtspektakel) naar de allerbovenste verdieping van de ADAM toren te pakken en een potje te gaan schommelen.

Ontbijt enzo
Dat doe je bij The Butcher Social Club op de begane grond van het complex. Is op zich ook wel grappig want niet zo’n typische hotellerige ontbijtzaal. Aan de inhoud van het ontbijt mag nog her en der worden bijgeschaafd want een gepocheerd ei en een hardgekookt ei zijn toch twee verschillende dingen…Maar ach, burgers is wat meer hun specialisme en daar zijn ze wèl goed in.

Sir ADAM 
Overhoeksplein 7
Amsterdam

Beeld: © Sir Hotels en The Digitalistas (header en twee laatste foto’s)
0
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.