Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Lollapalooza Berlin is dé perfecte afsluiter van het festivalseizoen

Een weekend in Berlijn doorbrengen met de Foo Fighters, Mumford and Sons en London Grammar? Dat deed ik op 9 en 10 september tijdens Lollapalooza Berlijn en met mij 100.000 andere muziekliefhebbers. Volgens Dave Grohl was Lollapalooza Berlin de perfecte afsluiter van het festival seizoen en ik ben het helemaal met hem eens!

Reis en verblijf
Ik bracht enkele dagen door in het dynamische Berlijn, om zowel te genieten van het festival als van de mooie stad. Voor mij is de trein de perfecte manier om te reizen naar Lollapalooza Berlin: geen gedoe met inchecken, lange wachttijden, uren van te voren aanwezig zijn of vrezen voor een boete voor het meenemen van te veel bagage. Ook hoef je jouw schoenen niet uit te doen. Met de rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam en Berlijn sta je binnen 6,5 uur in hartje Berlijn. Ideaal! Met het openbaar vervoer stond ik ook binnen no time in mijn kamer in hotel Park Inn by Radisson Alexanderplatz Berlin te staren naar de Fernsehturm. Wat een uitzicht! De fles wijn en badjas lagen al klaar voor een relaxte avond.

Eerst Alexanderplatz maar even verkennen. Het hotel had de ideale ligging. Dit omdat Alexanderplatz het centrale plein is in het oosten van de stad. Tegenover het hotel lag Galeria Kaufhof wat perfect is voor wat pre- en post-festival shopping. Naast heerlijk Duits brood vond ik hier ook mijn favoriete smaak van Philadelphia( feta met komkommer), wat niet meer in Nederland te vinden is. Het Rotes Rathaus, de originele stadsmuur van Berlijn, het Museuminsel met de Berliner Dom en het Nikolaiviertel; Berlijn is een van mijn favoriete steden. Alles te vinden binnen een loopafstand van Alexanderplatz. Als regel eet ik tijdens een city trip (zoveel mogelijk) specialiteiten van de stad en/of land. Dat betekende dus onder andere schweinebraten mit kartoffelknödel und Rothkohl.

Meesterlijke muziek
Met grote namen als Mumford and Sons, London Grammar en de Foo Fighters zat het qua muziek wel goed op Lollapalooza. Ook was ‘onze’Hardwell aanwezig op het festival. Wegens knooppunten met betrekking tot het openbaar vervoer— te weinig treinen, te veel mensen, onwel worden van bezoekers en pas om drie uur ’s nachts naar huis kunnen— koos ik eieren voor mijn geld en ging ik zondag na het optreden van de Foo Fighters, en voor de menigte uit, richting mijn hotel. Het aanbod op de vier podia was super. Muziekliefhebbers konden genieten van geweldige internationale en Duitse acts. Het publiek ging uit z’n dak bij ‘stadsgenoten’ Beatsteaks en de handen gingen omhoog bij George Ezra en Rudimental. Voor de kleintjes -en de (erg) jong van geest bezoekers- was er ook Kidzapalooza.

Creativiteit ten top
Lollapalooza Berlin is een explosie van en aan kleuren. Dit zie je vanaf het moment dat je het festivalterrein betreedt: de aankleding van het festival en de mensen met hun kleurrijke en over the top outfits. Heerlijk! Dat hoort ook bij het rauwe, rebelse en creatieve Berlijn: experimenteren met kunst en mode. Dit artistieke element was ook te vinden op Fashionpalooza en Art At The Park. Bij Levi’s bijvoorbeeld kon je jouw (levi’s) t-shirt laten customizen door middel van unieke prints.

Relax en geniet
Met een bratwurst in de ene hand en een Warsteiner in de andere luisterend naar meesterlijke muziek terwijl het zonnetje schijnt. Hoezo perfect?  In mijn geval was het een Berliner bratwurst met een heerlijke Oatly smoothie. Als je even je energie kwijt wilde en geen zin had in dansen dan kon je je uitleven op de Lolla Fun Fair, compleet met reuzenrad!

Love and Peace 2.0
Dat was het thema van Lolla2017. Tolerantie, duurzaamheid en teruggeven. Niet alleen aan je medemens, maar ook aan de aarde. Op Der Grüne Kiez stonden organisaties zoals Oxfam en Amnesty International om je te informeren over duurzame projecten, innovaties en ideeën.

Boeiend Berlijn
Voordat ik weer met de trein richting Nederland ging —waar ik trouwens een fascinerend gesprek had met Jack, een Amsterdamse Holocaust overlevende— heb ik nog even genoten van Berlijn. Het is werkelijk waar een fascinerende stad van contrasten. Op aanraden heb ik deze keer eens een rondvaart gedaan. Heerlijk op het water in de zon met aan weerskanten van de Spree de cultuur en historie van artistiek Berlijn.

Dus noteer in je agenda: Lollapalooza Berlin op 8 en 9 september, 2018 in Olympiapark Berlin.

 

Beeld: © Annika Hoogeveen
Met dank aan Visit Berlin en NS International.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.