Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Ka’s beauty kwartiertje: hoe ik er dagelijks een beetje toonbaar uitzie

‘Goh Ka, zo moeilijk is dat toch niet, even een beauty post maken?’ Nou, toch wel want ik wil niet een zoveelste review van een enkel product. Wel wil ik delen hoe ik een glad huidje behoud en hoe ik er dagelijks een beetje toonbaar uitzie. Laat ik dan ‘Ka’s beauty kwartiertje’ in het leven roepen. Want langer dan een kwartier wil ik eigenlijk niet bezig zijn met mijn beauty-ritueel…

Sinds ik dit werk doe heb ik talloze producten kunnen uitproberen maar toch blijf ik trouw aan een bepaald product als het voor mij blijkt te werken. In deze rubriek zal ik ook af en toe nieuwe vondsten delen, maar alleen als ik er zelf enthousiast over ben. Verwacht dus geen beautyspam.

Ik heb ooit eens eerder geschreven over mijn beautyritueel en dat is niet heel veel veranderd. Moisturizers wissel ik een beetje af (met het weer/de seizoenen) en ik ben al tijden verknocht aan het micellair water van Bioderma om mijn huid te reinigen, maar aan de basis blijft het same old, same old.

Clinique custom repair

Clinique Smart Custom Repair Serum
Ik ben niet zo’n onwijze aanhanger van allerlei anti-rimpel remedies. Als het kwaad eenmaal is geschied, denk ik niet dat de fijne lijntjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ok, met botox misschien, maar daar waag ik me (nog) niet aan. Nu ik een bepaalde leeftijd aantik ben ik wel overstag gegaan voor de serums want ze doen wel ‘iets’ heb ik het idee, of ze weten m’n spiegel goed voor de gek te houden. Hiervoor gebruikte ik een serum van Origins – Make a Difference Plus Rejuvenating serum- (die overigens ook heel fijn is) en toen deze op was begon ik aan de Clinique Smart Custom Repair Serum. Deze gebruik ik ‘s avonds nadat ik mijn make-up heb verwijderd en het ziet ernaar uit dat ik steeds met een gladder huidje ontwaak.

Clinique Super Charge

Clinique Moisture Surge Hydrating Super Charge Concentrate
Dit is mijn ‘moisturizer du moment’ omdat het zomer is en ik dan het liefst een zo vederlicht mogelijke verzorging wil. Een snel intrekkende gel-structuur is favoriet en de Clinique Moisture Surge Super Charge Concentrate voldoet daaraan. Easy does it. Zodra we richting de winter gaan verandert m’n beauty-routine alleen op het gebied van de dagelijkse moisturizer, dus welke producten ik dan gebruik komen tegen die tijd weer aan bod.

Clinique CC

Clinique CC Cream – Moisture Surge en Super Defense
Weer een Clinique product?? Jeetje…Ik kan je verzekeren dat dit geen #spon is maar puur het feit dat het no nonsense en ongeparfumeerde producten zijn die goed voor mij werken. Sinds de CC cream van Clinique op de markt kwam ben ik hooked en ik wissel zowel de Moisture Surge (roze tube) als de Super Defense (groene tube) met elkaar af. Er zit vrij weinig verschil tussen behalve dat de Moisture Surge prettiger aanvoelt met het warme weer. Ik draag geen foundation want de CC cream (tint: Light Medium) egaliseert mijn huid waar het nodig is en vormt een goede basis voor mijn make-up. Beiden hebben SPF 30.

Touche Eclat

YSL Touche Eclat
Mijn ‘maquillage’ begint met het subtiel wegwerken van mijn wallen. De Touche Eclat van YSL is een iconisch product wat overigens niet zozeer voor de wallen bedoeld is, echter is het de enige (heb andere sticks geprobeerd, zonder gewenst resultaat) die natuurlijk oogt en een fijne structuur heeft waardoor het spul ook niet de lijntjes onder je ogen accentueert. Ik gebruik de tint nummer 2.

Mascara faves

Lancôme Monsieur Big mascara, Lancôme Hypnôse mascara en Urban Decay Perversion mascara
Ook al ben ik gezegend met donkere en lange wimpers, mascara blijft altijd een dingetje. Iedereen heeft zo z’n voorkeuren qua structuur en na een hele rits te hebben uitgeprobeerd kwam ik steeds weer uit bij de Lancôme Hypnôse mascara. Niet haar zusjes ‘Drama’ of ‘Doll Eyes’, nee, gewoon de classic. Inmiddels heeft Lancôme een nieuwe mascara uitgebracht –Monsieur Big– en die heeft Hypnôse een klein beetje van haar troon gestoten… Ook ben ik een poosje vreemd gegaan met Urban Decay’s Perversion mascara en dat vind ik eveneens een erg fijne.

HEMA eyebrows

HEMA eyebrow gel en potlood
Na de grootste fout ever te hebben gemaakt en mijn wenkbrauwen op mijn zeventiende iets te enthousiast geplukt te hebben (was toen in…zucht), is het nooit meer helemaal goed gekomen. De redding kwam eerst in de vorm van het wenkbrauwpotlood (tint: donkerbruin) waarvan ik er inmiddels behoorlijk wat heb versleten, en later met de licht gekleurde wenkbrauwgel (tint: 09 donkerbruin) van HEMA. Met de gel houd ik de boel in het gareel, met het potlood geef ik ze weer vorm. Wenkbrauw-goeroe Roja (die alle wenkbrauwen van BN’ers onder handen neemt) zou eens tegen een collega van mij hebben gezegd dat het potlood van de HEMA hartstikke prima is en ik geloof haar op haar woord ;)

MAC next to nothing

M.A.C poeder – Blot powder en Next to Nothing pressed powder
Niets zo irritant als een glimmend hoofd en iedereen met een iets vettere T-zone zou ik dan ook met stip de M.A.C Blot powder aanraden. Als ie bijna op is gooi ik de poederdoos standaard in een handtas zodat ik altijd bij kan werken en nooit zonder zit. Een finishing poeder gebruikte ik al een tijdje niet meer en toen kwam de Next to Nothing pressed powder (ook van M.A.C) op m’n pad. Het geeft een natuurlijke satijnen finish en is subtiel lichtreflecterend waardoor het lijkt alsof ik een natural glow heb. Daar ben ik echt zo’n sucker voor! Blijvertje dus.

Estee Lauder Pure Color Love

Estée Lauder lipstick Pure Color Love
Zoals je ziet ben ik heel erg basic in mijn make-up. Eyeliners gebruik ik sporadisch als ik een feestje heb, voor oogschaduw heb ik weinig geduld (een enkele keer wil ik nog weleens een smokey eye toepassen) en bij lipstick is het een beetje alles of niets. Na de vloeibare lipgloss-fase te hebben gehad ben ik blijven steken bij een natuurlijk ogende semi-transparante roze tint van KIKO (creamy lipgloss 112 vintage rose) in stick-vorm, maar, als ik all out ga dan is het vlammend rood. Mijn nieuwste lieveling is de ultra matte Pure Color Love lipstick ‘Bar Red’ van Estée Lauder. Het is altijd vrij lastig om een matte lipstick te vinden die mijn lippen niet uitdroogt maar deze doet wat ie belooft! De kleur is waanzinnig, hij voelt licht op de lippen en de vorm van de lipstick zorgt ervoor dat je niet zo snel buiten de lijntjes kleurt. En last but not least: hij blijft lang zitten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.