Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

De Food Feed: Rosé en roze happen, beignets bij je koffie en PARK hangen

In de maanden juni en juli was het een absoluut gekkenhuis met allerlei leuke events en diners. Daarnaast werd er ook gewerkt waardoor onze Food Feed wat vertraging heeft opgelopen. We hebben het daarom maar even opgesplitst, anders worden de titels ook weer zo lang ;)

Rosé en roze happen
Zomer staat gelijk aan rosé. Goed gekoeld nuttigen in het park of terras op een lome avond, heerlijk! Zoek je een trefzekere rosé die ook nog eens lief is voor je portemonnee? Dan heb je aan Rosé d’Anjou een goeie. Deze rosé komt uit de wijnregio Val de Loire, in het midden-westen van Frankrijk. Prettig aan deze rosé is dat je voor elke smaak wat wils hebt: de Rose de Loire is wat droger en leent zich goed voor een hartige hap. De Cabernet d’Anjou is zachter en ronder van smaak en haalt een exotisch gerecht mooi omhoog. Probeer het bijvoorbeeld eens met een ceviche. Toch wel hét gerecht van zomer 2017 en als je het serveert in een uitgeholde pitaya zoals wij ‘m proefden van de dames van Cousine Catering is succes gegarandeerd. De bekendste variant van de wijn en tevens naamdrager de Rosé d’Anjou zit er qua smaak tussenin; lichtzoet en fruitig (ook wel moelleux genoemd).

Wij hebben de Rosé’s d’Anjou (Rosé d’Anjou, Rose de Loire en La Sablière Cabernet d’Anjou) allemaal voor je voorgeproefd tijdens een boottocht over de grachten. Elk glas rosé werd vergezeld door toepasselijke roze happen -hartig en zoet- en we besloten met een rosé cocktail, want ook dat kun je ermee maken, evenals een Rosé Summer Slush. Hoe? Giet een fles rosé leeg in een diepvriesbak van een liter, voeg er een scheutje rode vruchtensiroop bij en dek af met folie. Zet de bak in de vriezer en roer er om het uur met een vork door. Haal na een paar uur de frozen rosé uit de vriezer, doe het in een mooi glas, garneer het met munt, aardbeien, frambozen of eetbare bloemen en voilà! Veelzijdige zomerwijn lijkt ons zo.Rose_cocktail

Geen koekje maar een beignet bij je koffie
Toen ik hoorde dat er een koffie + beignets take-away in Amsterdam zou komen vond ik dat een leuk en origineel idee. Iedereen is wel bekend met donuts en churros en dergelijke, vettig gefrituurd deeg, maar beignets zijn niet bij iedereen bekend. Mijn (Franse) moeder maakte ze vroeger altijd rond carnavalstijd, want de beignet an sich komt uit New Orleans waar rond dezelfde tijd Mardi Gras wordt gevierd (in het Frans vertaald: Vette Dinsdag), een overblijfsel van de Franse kolonisatie.

Nieuwsgierig geworden naar de beignets van Miss Louisa (naast hotel Kimpton de Witt en restaurant Wyers) toog ik erheen om ze te proeven. Je krijgt je portie beignets standaard met poedersuiker en je kunt kiezen uit diverse dips (chocola, caramel, jam…). Ik kan je zeggen: ze zijn volledig goedgekeurd! Als kritische beignet-eter was ik bang dat ze óf te droog zouden uitvallen, óf te vet. Ze zijn juist goed in balans en lekker luchtig. De dips zijn wellicht wat overbodig als er al poedersuiker op zit, maar verder niets op aan te merken.

Miss Louisa Coffee + Beignets
Nieuwezijds Voorburgwal 5
Amsterdam
Meer informatie over openingstijden vind je hier.

In Oost is het goed PARKhangen
Mocht het je ontgaan zijn: Hotel Arena heeft een complete metamorfose ondergaan. Het duurde langer dan aanvankelijk gepland maar het eind van de makeover in zicht en wordt op 1 september voltooid.  Degenen die het oude Hotel Arena regelmatig bezochten zullen nog weinig terug herkennen op wat historische elementen na zoals de massieve trap in de hotellobby. Het terras is nu gelegen aan de Oosterpark-kant met een fantastisch uitzicht over het park.PARK_Hotel Arena

Het bijbehorende café restaurant PARK (wat doorloopt in het terras) is een zeer geslaagd voorbeeld van de intergratie tussen binnen en buiten -denk veel glas, een open structuur, groen en aardse tonen- en heeft tevens een nieuwe chef, Peter Scholte, die een hele moestuin heeft laten aanleggen om van ‘herb-to-table’ te koken.

PARK_tafel buiten_setting

Wij werden met onze mede-foodies als eersten meegenomen op dit nieuwe kookavontuur, waarbij we begonnen met een frisse ‘cocktail in a bag’ op het terras. Vervolgens werden we meegenomen langs een paar kraampjes waar de amuses werden geserveerd; een gele paprikasoep, Kataifi gamba’s, en diverse bereidingen van tomaten uit de moestuin. Aan tafel kregen we een selectie van gerechten op de kaart waaronder Noorse St Jacobsschelp met geroosterde Macadamia noten, Steak Tartare met truffelcrème en witlof-frisée-peterselie salade, Broccoli met witte truffel, gepocheerde eieren en geitenkaas, Witte asperges met ei, botersaus en kruim van brioche, Wortelen (0ranje en paarse) met wortel-vanillecrème en gepofte quinoa, Morieljes ravioli en asperges, Zeebaars piperade en Lam met kruidenkorst. Het miste bij sommige gerechten nog aan ‘umami’ of va-va-voom in de smaken, ondanks het gebruik van verse kruiden, maar er wordt wel veel met groente gekookt (handig als je met vega vrienden een hapje gaat eten) en Mediterraans georiënteerd (ze hebben zelfs Provençaalse Barigoule op de kaart!). We waren heel enthousiast over de Kataifi gamba’s, de tomaten, de wortelen, de morieljes ravioli en de witte wijn uit…Zeeland! Afkomstig van Wijnhoeve de Kleine Schorre uit Schouwen Duiveland. Ze maken er een Auxerrois (van de Pinot druif en dan heb je me) die werkelijk waar heerlijk is.

PARK_chocolate box

De desserts hebben we tot slot ook allemaal geproefd waarbij de PARK cheesecake, de Chocolate box en de Strawberry Club als winnaars uit de bus kwamen. Al met al is het goed PARKhangen daar in Oost.

Café Restaurant PARK
‘s-Gravesandestraat 55
Amsterdam
Reserveren kan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.