Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

WOW on wheels: Anders nemen we toch even de cabrio??

Onze zomerse dagen in Nederland blijken weer eens schaars, dus laten we er dan vooral van genieten als de zon zich laat zien! Als dat dan ook mag in combinatie met het rijden in de cabrio versies van een aantal hele fijne auto’s, dan houden wij ons graag aanbevolen.

FCA summerdrive3

Als je dan toch met een cabrio op pad gaat, maak er dan ook gelijk een complete buitendag van en stippel een mooie route uit. Wij gingen op pad met FCA (Fiat Chrysler Alfa Romeo) en reden door het Haarlemmermeer-gebied naar Zandvoort aan zee. Als eerste auto pakten we de Abarth 695 XSR Yamaha. Een lekker pittig bakkie! We maakten onderweg een tussenstop bij een alleraardigste spot in Vogelenzang: Buitenplaats Plantage. Met een 5 hectare grote tuin een heerlijke plek om te toeven (ook met een gezin). Laat je benen lekker uit de hangmat bungelen of ga picknicken in het gras. Je kunt hier namelijk een picknickmand bestellen: kant-en-klaar of zelf samen te stellen. En er is een kas-restaurant waar je 100% biologisch kunt eten want ze maken alles zelf of halen het bij lokale producenten. Een echte ‘slow food, slow living’-spot.

We deden hier ook gelijk een auto switch. Manon (jeweetwel, MA-non, my buddy van Your Ambassadrice) kon in haar droomauto gaan rijden, de Alfa Spider C4. Een bad ass wit brulmonster waar je eigenlijk alleen maar héél hard mee wilt racen. Behalve een paar keer grommend optrekken moesten we ons helaas braaf aan de snelheid houden maar damn! wat is zo’n auto VET!! De next stop was Bernie’s Beach Club, alwaar we gingen lunchen in de schaduw bij het zwembad met een speciaal voor ons samengesteld menu. Voor wie het nog niet wist: hier zat George Nº5 eerst. Nu is het de beachclub van Bernhard van Oranje Jr. Wel een pop-up want in 2018 wordt er weer plaats gemaakt voor een nieuw etablissement. Hopelijk wordt het zwembad wel behouden…

Van de Alfa Romeo Spider C4 gingen we nu naar de shiny blauwe Fiat 124 Spider. Deze keer weer mijn beurt om te rijden, terug naar Amsterdam. Eerst inchecken in het Sir Adam hotel waar we zouden overnachten (hier volgt nog een #hotellife artikel van) en dan hop, de boot in met -daar is ie weer- Bernhard van Oranje jr. Even een stukje varen in powerboat de Waterdream en omdat we niet meer hoefden te rijden een glas bubbels. Onze net-geen-zeebenen droegen ons vanaf de boot naar de House of BOLS waar we een rondleiding en cocktailworkshop kregen. Toen was het weer tijd voor een geweldig Italiaans diner bij Incanto. Zo één met geanimeerde gesprekken, waar de wijn rijkelijk vloeit en je op een bepaald moment zó rammend vol zit dat je even een rondje moet gaan lopen…

We kunnen niet anders zeggen dat we na zo’n dag de zomer in ons bol hadden en nu serieus overwegen onze auto in te ruilen voor een exemplaar waarmee je met je haren in de wind over de weg kunt cruisen.
Voor een bewegende impressie (sorry, we zijn nog niet aan het vloggen geslagen) verwijzen we je even door naar onze Facebookpagina waar de Insta story staat die we die dag gemaakt hebben. Joejoe!

Beeld © The Digitalistas Instagram en Carlo te Linteloo
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.