Een stukje Hong Kong bij CS: Sea Palace

Vlak naast het Centraal Station van Amsterdam zie je hem opdoemen: een drijvend Chinees paleis. Sinds halverwege de jaren 80 zowel een attractie als één van de bekendste Chinese restaurants die onze hometown rijk is: Sea Palace. Als je net als ik een 80’s kid bent, weet je vast nog dat er met ‘uit eten gaan’ vaak bedoeld werd dat er met de familie naar de plaatselijke Chinees werd gegaan. Zo explosief als de horeca nu groeit deed het in die tijd niet; er zat niet zoveel tussen de betaalbare Chinees of Griek en de chique, maar dure zaken. Naar de Chinees gaan we nu vooral om te dimsummen (ja lieve mensen, het is een werkwoord), dat kan zelfs bij hippe dimsum-tenten en toch heeft een bezoek aan een klassieker als Sea Palace zoveel meer te bieden!

Sea Palace view

Shared Dining
Dat je hier fantastisch kunt dimsummen staat buiten kijf, echter kun je ook aan de authentieke Chinese shared dining. Zo proef je gerechten uit de Kantonese en Sichuan keuken en dat is ook weleens leuk voor de verandering. Dankzij een half Chinese ex-schoonvader heb ik al een andere kant van de Chinese keuken leren kennen en een aantal van die gerechten kwamen ook nu weer terug op tafel, zoals de gestoomde zeebaars met lente-ui en gember en de dungesneden ossenhaas in zwarte pepersaus. Mijn ultieme favoriet: de pekingeend pannenkoekjes en deze waren hier wederom om je vingers bij af te likken.

Sea Palace Food1

Hong Kong bij CS
Behalve een eetfestijn waan je je even in grootstedelijke Aziatische sferen -ik noem het Hong Kong bij CS- vooral met het uitzicht vanaf het dakterras. Niet dat je daar zomaar komt want het hoort bij een van de ruimtes die gehuurd kan worden voor feesten en partijen, maar het feit dat je voor het eten kunt genieten van cocktails (Lychee Martini anyone??) bij de cocktailbar beneden, draagt daar ook wel een beetje aan bij.

Het allerleukst is om hier met je vrienden te gaan eten. Hoef je ook niet lang te discussiëren waar je terecht moet met z’n allen. Iedereen lust wel Chinees, toch? En de draaiende plateaus op tafel zijn gegarandeerd voor Boomerang-lol. Zorg er alleen wel voor dat deze nét jouw kant opdraait als de gestoomde kreeft, de garnalen en coquilles met asperges in XO saus en de Peking Eend en Cha Siu voorbij komen ;)

Sea Palace
Oosterdokskade 8
Amsterdam

Dagelijks geopend van 12:00 tot 0:00 (de keuken tot 22:30)

Reserveren kan hier

Beeld © Sea Palace & The Digitalistas

More from Karine Bloem

In the NOW: IKEA catalogue launch

The most succesful furniture concept in the world: IKEA. We’re always excited...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.