Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

De Food Feed: gelukkig heb ik geen weegschaal…

Ja sorry, kon er geen andere titel van maken. De afgelopen weken zijn niet normaal gevuld met allerlei eet- en drankfestijnen. Er wordt altijd wel een reden bedacht om de zomer te vieren, nou, mij hoor je niet klagen. De ritsen en elastieken van mijn kleding helaas wel…Gelukkig heb ik geen weegschaal. Maar goed, jullie willen natuurlijk weten wat er allemaal op het menu stond. Komt ie dan:

Lobster love bij L’Europe
We gaan weer even terug naar waar we gebleven waren bij de vorige Food Feed. Na de ‘doe mij elke dag deze sushi’ bij MoMo hadden we in diezelfde week de opening van een paar terrassen waarvan die van Hotel De L’Europe, dus vanzelfsprekend met culinaire input van Bord’eau en Hoofdstad Brasserie. Naast de altijd fijne Veuve Clicquot champagne werden er verschillende kreeftgerechten geserveerd. Amuse-porties, dat wel, maar hallo: KREEFT. Ik geloof dat ik van een aantal gerechten drie rondes heb meegepakt want de dienbladen leken maar niet leeg te raken. Daar help ik natuurlijk graag bij. Inmiddels weten jullie wel dat het voor de innerlijke mensch goed toeven is hier. Er staan ook weer smakelijke verrassingen op de planning, onthoud dus alvast dat je vanaf 8 augustus kunt reserveren voor het Quatre Mains diner van Bord’eau chef Richard van Oostenbrugge en driesterrenchef Thomas Brühner uit Osnabrück op 17 september.

LEurope_lobster2

Reserveren kan hier.

En doorrrr…
Na de kreeften en champagne bij De L’Europe waren we nog lang niet klaar. Mais non, we hadden een heel avondprogramma! De volgende stop was bij het Pulitzer. Daar werd het terrasseizoen ingeluid met een nieuwe cocktail: de Paloma. Het was roze en er zat tequila in. I rest my case ;) Bij de Pulitzer’s bar verzinnen ze trouwens elke maand een maandcocktail naast de reguliere cocktailkaart.

Pulitzer_paloma

Meer info over de Pulitzer Bar vind je hier.

Hyatt_wall

Onze route vervolgde zich naar het nieuwe Hyatt Regency hotel in Oost voor de officiële openingsparty. Daar vloeiden de bubbels eveneens rijkelijk en proefden we van gerechten van het bijbehorende restaurant Mama Makan. Het dessert-buffet was een attractie op zich: van chocolade-fontein tot een Mount Everest van profiterolles en allerlei zoets daar tussenin.

Info en reserveren bij het Hyatt Regency hotel kan hier.

Food Talks menu

Let’s talk food!
Hello Fresh organiseerde de eerste in een reeks Food Talks. Want foodies eten niet alleen graag, we praten er ook graag over. Onder leiding van Women’s Health‘ hoofdredacteur Milou Turpijn was er een panelgesprek met foodliefhebbers en deskundigen terwijl de aanwezigen genoten van een licht en lekker zomers diner bestaande uit een vegetarische Guoi Con, ceviche en een Buddha Bowl met kip. Het onderwerp van de ‘talks’ was deze keer ‘eten en het gezin’. Nu heb ik daar weinig ervaring mee want ik heb nog geen kinderen, maar is het alsnog interessant om te horen hoe daarmee om wordt gegaan.

Ook was er de aftrap van de Content Creators Club bij Strand Zuid, een initiatief van Culi Amsterdam. Een club gelijkgestemde foodies die door af en toe bij elkaar te komen hopen elkaar te kunnen inspireren en een steeds sterkere foodie community te realiseren. We zijn dan wel niet allemaal specifieke foodbloggers maar de gemene deler is dat we enorm van eten houden en daar geregeld over schrijven of op een andere manier bij eten betrokken zijn. Dus van (hobby) chef tot food marketeer, zolang eten een grote rol in je leven speelt ben je eigenlijk wel een foodie. Eens? Uiteraard werd er ook gegeten. Daar werd door Strand Zuid voor gezorgd in de vorm van een Beach Bowl, Soft Taco Ceviche en Rib Eye van de Josper Grill met chimichurri. Nom nom nom.

Moët, Bloody Mary’s en Hollandse Nieuwe
Een zonnige zaterdag een champagnefeest op de agenda? We kunnen vervelendere dingen bedenken…Dus togen vriendin J. en ik naar het Amstel Hotel waar voor de gelegenheid het hele terras was omgebouwd tot Moët&Chandon Ice Land. Parasols, flamingo’s, zand…het strandgevoel zat er behoorlijk in. Zelfs verse kokosnoten met een Moët logo (echter geen champagne daarin, er was ook gedacht aan non-alcoholisch). Wij genoten volop van de bubbels en ook de toren van Champagne-macarons was niet veilig. De zomer was in elk geval in stijl ingeluid. Na afloop verschoven we een terras verderop waar van de zonsondergang werd genoten met een paar zeer geslaagde Bloody Mary’s

Enigszins brakkig de volgende dag, had ik enorme zin in haring. Niet dat ik daar brak voor hoef te zijn, maar vanwege het champagnefeest had ik de haringparty van Viscafé De Gouden Hoek gemist. Dat vroeg om een herkansing, gelukkig hadden ze er nog wat bewaard voor een voorgerecht met bietjes, en zo heb ik vriendin N. die normaliter geen haringliefhebber is zover gekregen een Hollandse Nieuwe te eten. En you know what? Ze vond het lekker! Daarna nog een portie Fish ‘n Chips erachteraan (want daar zijn ze hier goed in) en de zondag werd smakelijk afgesloten. Zo ook deze Food Feed. De volgende volgt snel!

Gouden Hoek_haring2

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.