Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

BREAKING NEWS: Colette in Parijs sluit na 20 jaar haar deuren

De eerste conceptstore ooit en eigenlijk een van de weinigen die de naam ‘conceptstore’ eer aan doet, en altijd vaste prik bij een bezoek aan Parijs. Inmiddels voor honderdduizenden toeristen met ons, maar dat mocht de pret niet drukken. Colette is een begrip. Echter zal de winkel na 20 jaar haar deuren aan de Rue St Honoré voorgoed sluiten. Dit werd vanmorgen onder andere op Instagram bekend gemaakt.

Colette_vitrine1

Family business
Colette Rousseaux is samen met haar dochter Sarah Andelman de oprichtster van de iconische winkel die tevens haar naam draagt. Nu Colette een bepaalde leeftijd heeft bereikt wil ze het rustiger aan gaan doen. Ondanks dat Sarah voornamelijk verantwoordelijk was voor de winkel. Zonder Colette en Sarah als de harde kern van de concept store zou het niet meer hetzelfde zijn. Dus in dit geval is het een gevalletje ‘stoppen op het hoogtepunt’.

Colette_Le Labo

Pionier
De afgelopen twintig jaar was Colette de pionier op het gebied van fashion en lifestyle. Als het bij Colette te krijgen was, was het ‘cool‘. Zij waren de eersten die merken als Proenza Schouler, Rodarte en Mary Katrantzou een podium gaven en ze schroomden het niet om high end met streetwear te combineren. De winkel was dé plek waar allerlei exclusieve lanceringen plaatsvonden. Geliefd bij zowel toeristen, modemensen als celebs; Karl Lagerfeld noemde het zelfs zijn favoriete winkel: “Ik koop daar horloges, telefoons, sieraden – alles echt! Ze hebben een formule uitgevonden die je niet makkelijk kunt kopiëren, want er is maar één Colette en zij en dochter Sarah zijn 200 procent betrokken”, aldus de ontwerper.

YSL
Naar het schijnt zijn er vergevorderde onderhandelingen met modehuis Yves Saint Laurent om het pand over te nemen en daar een winkel te plaatsen. Colette sluit op 20 december 2017 haar deuren. Tot die tijd blijft de winkel onverminderd doorgaan met waar ze altijd al goed in waren. Breng je voor die tijd nog een bezoek aan Parijs? Dan is dit je laatste kans om het tasje met het iconische blauwe logo te bemachtigen met daarin wellicht nog een bijzonder Colette-only item (hint: ze hebben  drie exclusieve geuren ontwikkeld met Le Labo) wat zomaar eens een collectible zou kunnen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.