Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Voor op je weekendagenda: Taste of Amsterdam!

Fijnproevers unite! De crème de la crème van de hoofdstedelijke restaurants verzamelen zich komend weekend weer op Taste of Amsterdam. Van 2 t/m 5  juni, het hele Pinkster-weekend lang, wordt het Amstelpark weer omgetoverd tot culinair walhalla. Ben jij een echte foodie? Be there or be square! Wij vertellen je alvast wat je absoluut niet mag missen.

To Taste bij Taste

Laten we beginnen met het feit dat je sowieso naar Taste of Amsterdam komt om ons zaterdag aan te moedigen tijdens de Beer Can in the Butt BBQ Chicken contest. Van 15:30 tot 17:30 staat Team Chickies (& a Hen) te zwoegen om de meest smakelijke kip uit de Big Green Egg te laten verschijnen. Een beetje empowerment in de vorm van een yell, dansje of simpelweg door de andere teams af te leiden met het trekken van gekke bekken wordt wel gewaardeerd natuurlijk.
Tweede reden: het wordt vrijdag al een zonnige 26 graden en het weekend duurt extra lang!
Ten derde: er is een heuse Bao Bun muur waar je de ‘Febao’ uit kunt trekken en welke zijn introductie zal beleven op Taste bij de stand van Happyhappyjoyjoy.
De vierde reden: de Veuve Clicquot Journey. Het bekende champagnemerk uit de goudgele fles neemt je in zijn paviljoen mee op reis naar New York, Tokyo en Parijs. Brasserie OCCO (van The Dylan) neemt je mee naar the city that never sleeps met gerechten als Ceasar Salad, Short Ribs en Cheesecake. Het Okura neemt je toepasselijk mee naar Tokyo door je te laten proeven van Zalm Miso, Spicy Tuna Toast, Mabo Nasu en een mini-kroket ‘Okinomiyaki’. Meest verrassend is dat deze bereid worden door de niet-Japanse chefs van het Okura: Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. De verfijnde Parijse cuisine wordt tijdens deze reis vertegenwoordigd door restaurant Bridges (van Sofitel The Grand) waar sinds vorig jaar chef Andrès Delpeut leiding heeft over de keuken. Klassieke Franse gerechten als Quiche Lorraine met escargots, Ballotine de Saumon en Crêpe Suzette zullen hun naam eer aan doen.
En om alle onderstaande redenen:
•24 restaurants in de line-up
•In totaal 100 deelnemers waaronder ook foodtrucks en andere culinaire exposanten
•Je kunt meedoen aan GRATIS workshops
•Een passe-partout voor alle dagen heb je al voor €22. Aanrader!
•Wijn wordt gedronken uit échte glazen
•Chique doen? Laat je bedienen op het Deliveroo-terras of boek met vrienden je eigen Taste Tafel (incl. drankarrangement, glas champagne, Apérol Spritz en 16 florijnen p.p.)
•Er is bier, er zijn wijnen, er zijn cocktails

Voorproeven bij The Harbour Club

Een restaurant wat vanaf de eerste editie al op Taste of Amsterdam staat is The Harbour Club. Laviniacooks.com en ondergetekende gingen alvast voorproeven van het speciale Taste-menu en dit is wat je mag verwachten:

Chef Melchor Soto Fernandez heeft zijn culinaire reiservaringen in Canada en Japan vertaald naar de gerechten die hij voor The Harbour Club creëert en dat proef je. We begonnen met de Salmon Torch Maki. The Harbour Club staat bekend om de heerlijke sushi rolls en dit is een van de klassiekers. De roll bestaat uit zalm, tanuki, avocado, wasabi mayonaise, teriyaki en krokante vissenhuid. De zalm om de rol heen is licht ‘geschroeid’ (torched). Ik ben verslaafd aan sushi -waarvan het meest aan maki rolls en sashimi- dus ik wordt hier vanzelfsprekend blij van.
Het volgende gerecht was een ceviche van zeebaars, verse mango, avocado crème en yuzu soya. Een perfect gerecht voor warme zomerdagen. Lekker licht en smaakvol.
Op het Taste-menu staan de boneless Short Ribs met Hoi Sin, sinaasappel en kimchi, echter waren de ribs niet verkrijgbaar toen wij er aten maar kregen we wel een geslaagd alternatief in de vorm van de BBQ Chicken. De malse stukken kippendij worden op tafel geserveerd op het BBQ-rooster. Gekarameliseerd met Hoi Sin saus en daarover dungesneden lente-ui ringen. En ja, dat klinkt simpel, maar omdat de kip zo goed bereid was juist erg lekker. Al verwachten we dat de  short ribs ook heerlijk zullen zijn.
Verder werden we nog verrast met een THC signature Gin Tonic. Fris en verkoelend. En als afsluiter een deconstructed cheesecake in een glas. Voor de liefhebbers van vis en vlees met een Asian-Latin twist: drop even langs bij The Harbour Club. Je zult er geen spijt van krijgen.

We krijgen vrijdagmiddag voordat de dolle Taste-pret losbarst nog een preview die je kunt volgen via InstaStories. Volg je ons al op Instagram? Foei als je dat nog niet deed ;) Meer info over Taste of Amsterdam en de openingstijden vind je hier.

Beeld © The Digitalistas, Taste of Amsterdam (header)
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.