Vapiano opent grootste Nederlandse vestiging in Groningen

Pasta, pizza en panna cotta. Een overdosis van Italiaanse delicatessen, en hoe! Ik mocht namens The Digitalistas naar de opening van Vapiano in Groningen. Het van oorsprong Duitse concept is eindelijk in het Noorden des lands te vinden en de stad Groningen had de primeur. Naast een uitgebreide wijnproeverij bestond de avond uit een rondleiding door het gebouw, entertainment door zowel de DJ als het personeel -de Vapianisten in de vorm van een haka- en gerechten uit de keuken van Vapiano. Het is onnodig om te zeggen dat ik een heerlijke avond heb gehad.

Vapiano (1)

Grootste vestiging
Het is mooi weer als ik naar Vapiano aan de Nieuwe Markt in Groningen ga. Door de enorme ramen zie ik d’Olle Grieze omringd door zonneschijn. Een beter uitzicht krijg je niet. De vestiging in Groningen is de grootste tot op heden, en beslaat maar liefst 1300 vierkante meter, volgens Tom van Vapiano, en over ongeveer een maand gaat de take-away/ bezorgdienst open waar ze gebruik gaan maken van e-bikes.
De inrichting van Vapiano doet me denken aan Italië in de zomer: hout met rode accenten. Olijfbomen en Italiaanse kruidenplantjes decoreren de tafels en als je om je heen kijkt zie je foto’s van Italië. Vooral de blow up van de skyline van Rome deed me terugverlangen naar de stad. Ook vond ik de verticale tuin erg leuk. Een enorm pluspunt is Vapiano’s grote dakterras. Ik voorspel dat die de gehele zomer volgeboekt is.

Vapiano (10)

Eigen wijn
Genoeg over de inrichting en het concept, want dat is bij de meeste mensen waarschijnlijk al bekend. Zo niet, Karine heeft er in het verleden al een smakelijk item aan gewijd. Zoals ik al aangaf was er een wijnproeverij georganiseerd. Dit om Vapiano’s nieuwe wijn ‘lijn’ te introduceren: drie witte, twee rode, twee rosé en een cava. Nu heb ik niet een hele uitgebreide kennis van wijn, maar ik kon de Vapiano wijnen zeer zeker waarderen en dankzij Simon Visscher van LFE heb ik niet alleen meer geleerd over wijn, maar kan ik ook weer wat wijnsoorten van mijn lijst vinken.

Vapiano (6)

Pasta, pizza en panna cotta: ze waren allemaal heerlijk. Ook de Martini cocktail en de cappuccino waren een traktatie. Ik zie mezelf de komende tijd wel zitten op het dakterras genietend van de zon, Martinitoren en Vapiano.

More from Annika Hoogeveen

Waarom het Wijnfestival Groningen alles behalve stoffig is

Er zijn tegenwoordig overal festivals voor: muziek, food, gezondheid, maar ook wijn....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.