Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Sweet Saturday Sounds: Rachel K Collier

Een tune waar ik de laatste tijd erg lekker op ga is ‘Paper Tiger van Rachel K Collier’. Toevallig ontdekt in een Daily Mix op Spotify. Deze 28-jarige singer/songwriter uit Wales studeerde Creative Music Technology aan het Royal Welsh College of Music & Drama en brak vijf jaar geleden in de UK door met haar eerste single, een cover van Jimmy Cliff’s ‘Hard Road To Travel’, in een heel basic versie met piano. Daarna kwamen een aantal samenwerkingen met UK Dance/Electronic artiesten zoals Wookie en Ray Foxx.

Nu zit ze heel erg in de hoek van de poppy electro house en drum ‘n bass. Haar liedjes zijn uptempo en groovy en ze doet zelf de vocalen met haar ietwat jazzy stem. Ondanks dat ze al een tijdje in Londen woont en aardig aan de weg lijkt te timmeren met een EP (Words You Never Heard) en diverse remixes van Ships, zijn de enige video’s die van haar op Youtube te vinden zijn van die gezellige woonkamer-optredens zoals onderstaand:

Het maakt de kwaliteit van haar muziek er niet minder om en het heeft juist iets toegankelijks. Als je haar Soundcloud erop naluistert hoor je in een aantal akoestische nummers trouwens pas goed dat ze een fijne stem heeft en een aardig bereik.

Een artieste om in de gaten te houden want ik denk dat ze met Paper Tiger internationaal gaat doorbreken. Ondertussen zet ik ‘m even op repeat.

Meer info over Rachel K Collier vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.