Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Mijn top 3 voor Vietnamees eten in Amsterdam

Van alle Aziatische keukens zijn het met name de Japanse en de Vietnamese waar je mij voor wakker kunt maken. Dus op een bepaald moment heb ik mezelf tot doel gesteld diverse Vietnamese eettenten uit te proberen nadat ze als paddestoelen uit de grond kwamen. Pho 91 was een van de eersten en vind ik nog steeds de plek waar ik de lekkerste ‘bun’ eet, maarrr ze hebben er flink wat concurrentie bij gekregen.  Zie hier mijn top 3 Vietnamese favorieten in Amsterdam:

Basquiat_1

Bar Basquiat x Viêt View
Geen bezoek aan de Foodhallen of er worden steevast Goi Cuon besteld bij Viêt View. Toen we hoorden dat diezelfde Viêt View een kitchen take-over heeft bij het coole Bar Basquiat in Oost (noem het hipster wat je wilt, wij vinden het gewoon ‘kewl’), moesten we daar uiteraard uitgebreider tafelen. En zo geschiedde. Met mede-foodies Culi Amsterdam en Little Wanderbook hebben we dan ook genoten van Vietnamese snacks -spring rolls, sausage sticks, sweet potato fries, pickles veggies en Vietnamese crackers- gevolgd door sticky ribs, chicken wings, een bun, natuurlijk de Goi Cuon en een Vietnamese omelet. Vergezeld door een ijskoud Saigon biertje en de girls- of boys night kan niet meer stuk. En als je er geen genoeg van kunt krijgen: zeven dagen per week at your service. Vooral dat laatste is iets waarmee je bij ons punten scoort want met zulk vriendelijk onthaal fietsen we graag vaker naar Oost.

Bar Basquiat
Javastraat 88
Amsterdam

Frnzy_waffle

FRNZY
Sluit je ogen en beeld je een groene matcha wafel met blauwe bessen, aardbeien en gecondenseerde melk daaroverheen gesprenkeld…mmmm. Oke, dat is het dessert. Maar wel een van de redenen waarom FRNZY in deze top 3 staat want oh man wat een verwennerij! De rest van de gerechten is ook dikke prima in dit streetfood café in de Pijp en de locatie heel handig (ze hebben een terras!) als je eerst even wilt lunchen en daarna musea gaat bezoeken of winkelen bij de leuke boetieks op de Gerard Doustraat. Hun toffe logo hebben ze trouwens op hoodies gedrukt en die kun je gewoon kopen.

FRNZY
Eerste Jacob van Campenstraat 27H
Amsterdam

Bo Nam
Dan weer een iets andere categorie Vietnamees tafelen want een heus restaurant in wat voorheen het voorste gedeelte van BoCinq was. Die laatstgenoemde bestaat nog steeds maar iets ingekrimpt. Zodra je een voet over de drempel zet waan je je in een on-Amsterdamse entourage, ofwel ‘een moderne Orientaalse ambiance’. Niet zo gek als je weet dat horeca-ondernemer Casper Reinders een van de partners is. Die weet wel hoe je een tent mooi kunt inrichten (hallo! we willen die palmboom-lamp!).
Ook al heb ik er nog enkel geluncht, de Frans-Vietnamese twist van de gerechten is er een die mij kan bekoren. Zoet-zure salade met gegrilde coquilles? (geproefd en goedgekeurd) Kreeft geglaceerd met Hennesy cognac? Een bun met King Crab? Linnen op tafel en chique soda’s van Russel & Co maken het plaatje compleet. Bij de menu’s van de chef kun je tevens een wijnarrangement krijgen.

Bo Nam
Lange Leidsedwarsstraat 57
Amsterdam

Beeld ©The Digitalistas
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.