Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Mijn nieuwste ontdekkingen voor een pre-sport ontbijt

Voordat ik welke vorm van yoga of sport ook beoefen, moet ik iets gegeten hebben. Idealiter twee uur daarvoor, wat betekent dat hetgeen ik eet niet te zwaar op de maag ligt maar wel vullend genoeg om te voorkomen dat ik post-sportsessie een snack attack krijg.

Yoga Muesli

Mijn eerste ontdekking is de Yoga Muesli van My Muesli. Het Duitse bedrijf weet steeds weer met interessante varianten te komen en met deze hebben ze de holistische principes van het yogi ontbijt opnieuw geïnterpreteerd. De muesli bevat onder andere Ayurvedische kruiden, amarant, rode biet, zure kersen, dadels, appel, Hibiscus-bloem en gember. Je kunt er overnight oats van maken en zelfs energy balls, maar ik eet mijn yoga muesli met soya-kokosyoghurt en gooi er vers fruit overheen. Vaak zijn dat bananen, blauwe bessen en mango want dat heb ik meestal in huis. De muesli is een beetje friszuur van smaak en dit fruit zorgt voor een zacht-zoete tegenhanger.

Bio kruidenthee

Bij mijn gebalanceerde pre-sport ontbijt drink ik graag thee. Mijn voorkeur gaat uit naar kruidenthee. Daar drink ik liters van weg en heb dan ook een flinke verzameling theedozen met allemaal verschillende smaakcombinaties. Vast in het assortiment zit de Ginger/Orange/Vanilla en Immune Support van Yogi Tea, Løv is zen van Løv Organic en Zen Again van Clipper Tea. Dat is nu aangevuld met de hele collectie Celestial Seasoning Organics kruidenthee. De theeproducent uit Boulder, Colorado is er altijd een van de creative blends geweest. Ooit had ik daar een fantastische smaak van: Canadian Maple Vanilla decaf. Een zwarte thee, dat wel, maar die was zo waanzinnig lekker! Helaas verdween ie uit het assortiment (why???) en heb ik zelfs een mail gestuurd naar de HQ in Boulder dat ik daar zeer teleurgesteld over was. Dit komt nooit meer goed dacht ik. Tot ze nu met deze range kwamen en mij weer een beetje blij hebben gemaakt.
Er zijn vier verschillende pairings waarvan de Organic Ginger & Turmeric en Organic Matcha Green favoriet zijn. Gember en geelwortel staan er volgens de Ayurvedische traditie om bekend om de immuniteit te boosten. Matcha in combinatie met groene thee is een ware anti-oxidanten bom. De derde blend: Organic Cinnamon & Cardamom is kruidig zonder overheersend te zijn (wat vaak gebeurt met kaneel) en verwarmend. Tot slot heeft Organic Chamomille & Lavender rustgevende eigenschappen.

Celestial_turmeric_ginger

Banaan als bodem

Omdat bananen een energieboost geven, je er snel een vol gevoel van krijgt als je ze eet en er boordevol gezonde stofjes in zitten (lees de uiteenzetting van de gezonde feiten over de banaan in dit artikel van ELLE Eten) zijn ze een vast onderdeel van mijn ontbijt. Door mijn yoghurt met muesli, in een smoothie, shake of op een rijstwafel. Over die twee laatste varianten nog even wat extra toelichting. Dat zijn mijn ‘haast’-ontbijten. De shake maak ik met de smoothie oats van Rude Health, een banaan en amandelmelk. Hop in de blender en je hebt binnen een paar minuten een voedzame shake. Van de rijstwafel maak ik een soort taartje: eerst besmeren met pindakaas (de meest natuurlijke zonder toegevoegde suikers en dergelijke), plakjes banaan erop en een drizzle honing. Als je er twee van op hebt zul je de komende uren geen trek meer hebben!

Banaan_rijstwafel ontbijt

Hebben jullie pre-sport ontbijtrituelen? Drop ze in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.