Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

De Food Feed: wijn proeven, asperges en vegan snacken

Wijn proeven bij Auberge Jean & Marie

Soms heb je zo’n dag waarbij je zó toe bent aan wijn en dan kijk je in je agenda en dan staat er rood omcirkeld ‘wijnproeverij om 18:00′. Wedden dat je dan heel snel op de fiets zit? Ik dus ook. Richting Auberge Jean & Marie. Dat is Jan en Marije in ’t Frans, de uitbaters van deze fijne ‘Auberge’ op de Albert Cuypstraat. De insteek van de proeverij was dat we onze eigen wijnsmaak beter leerden kennen met de hulp van sommelier Cas. Het is mij in elk geval nog duidelijker geworden wat ik ècht lekker vind en dat zit heel erg in de categorie frisse, licht fruitige en niet te zure witte wijnen en de soepele rode wijnen met veel rood fruit aroma’s. Omdat onze club foodies werkelijk hele slechte wijnproevers zijn (ironisch bedoeld hè, lees: we spugen niks uit) kwamen de bites als geroepen (anders rolden we al lam de tent uit). We proefden van overheerlijke rillettes, cornichons, een aspic van asperges, zuurdesembrood met kruidenboter (met èchte boter, hoe het heurt), een romige aspergesoep en niet te versmaden gestoofde kalfswang.

Auberge1

Zowel de wijnen (ze hebben er meer dan 200 op de kaart, waarvan 70 per glas te krijgen) als het eten smaken naar meer dus wij gaan hier vaker terugkomen.

Auberge Jean & Marie
Albert Cuypstraat 58-60
Amsterdam
Reserveren doe je hier.

Asperges op z’n Italiaans bij 5&33

Het is volop aspergeseizoen dus je kunt ons niet blijer maken met dat witte (en groene) goud. Bij 5&33, onze Italiaanse kookvrienden in het Art’Otel, is dan ook geheel toepasselijk een aspergemenu samengesteld met een Italiaanse twist. Drie gangen met asperges. Ja, zelfs in het dessert. Als je benieuwd bent hoe asperge-ijs smaakt moet je dat maar eens heel snel gaan proeven. De aspergeliefhebber kan z’n lol op. Tot en met eind juni kun je het aspergemenu bestellen.

533_asperge_voor

533_aspergemenu_edessert

5&33
Martelaarsgracht 5
Amsterdam
Reserveren doe je hier.

Vegan snacken? Ja dat kan!

Nu ben ik zelf noch vegetariër, noch vegan, maar wel nieuwsgierig naar alles wat met eten te maken heeft en al helemaal of zoiets als vegan rijmt met’ snacks’. We namen de proef op de som bij de zojuist geopende Vegan Junkfood Bar aan het Staringplein. De nepkip van de Vegetarische Slager vonden we al smakelijk in een pitabroodje en hier hebben ze er kipnuggets van gemaakt. Prettig om een alternatief te hebben voor de nuggets van de Mc D. Vega bitterballen hebben we al eens eerder gehad (denk bijvoorbeeld aan de Bieterbal) maar we waren aangenaam verrast door de romige ‘vegan’ ragout in deze plantaardige bal. Ook de friet met truffel en parmezaan-schaafsel draagt onze goedkeuring. Op het menu staan verder burgers, sandwiches en ijs. Leuk detail: ze hebben een heuse photo wall voor je Instagram-kiekjes.

VJB_menu

Vegan Junkfood Bar
Staringplein 22
Amsterdam
Meer info vind je hier.

Beeld ©The Digitalistas
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.