Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

LUKAS VISITS MIAMI – PARTY IN THE USA

Herinner je de trip van onze guest blogger Lukas naar The Keys? Zijn reis gaat verder! Dit keer neemt hij ons mee naar bruisend Miami.

Ik begin mijn avontuur in Miami met een vliegende start, want ik word warm verwelkomd in Shore Club. Dit hotel staat bekend om legendarische feestjes waar Lindsey en Noami graag geziene gasten zijn. Beide dames heb ik helaas niet gespot, wel laat ik me direct onderdompelen in luxe in mijn ‘Ocean View Suite’. Dat onderdompelen gaat overigens vrij letterlijk, want na een glas champagne vanaf mijn day bed met inderdaad prachtig uitzicht op de oceaan (de zon ging net onder), neem ik een ontspannen bad met mijn nieuwe favoriete  merk Malin+Goetz, wat ik eerder bij Casa Morada in the Keys ook al tegenkwam.

Ocean View Suite_ Shore Club

Ik dineer die avond bij The Dutch. Niet omdat ik heimwee heb naar iets Nederlands, maar omdat hun fusion-American keuken goed staat aangeschreven en tóch laagdrempelig is. Het restaurant ligt in het W South Beach Hotel, en ik heb geluk want bij binnenkomst blijkt er een jazz avond plaats te vinden in de zogenaamde ‘W Living Room’. De prachtige singer/songwriter en tv presentatrice Chloe Dolandis zingt de sterren van de hemel terwijl ik met een cocktail geniet van al het moois dat deze fantastische venue te bieden heeft. Het diner start ik met een Little Oyster Sandwich, voor ik me laat verwennen met King Crab en een verrukkelijke Blueberry Pie. De keuken van The Dutch weerspiegelt de Amerikaanse samenleving, waar culturen samensmelten en het beste in elkaar naar boven halen. Denk aan een typische steak, maar dan met Koreaanse kimchi. Of een yellowtail vis (lokaal veel voorkomend), die een Mexicaanse twist krijgt door spicy watermeloen en jalepeños toe te voegen.

wall-5

Later die avond keer ik terug naar het W hotel om te clubben. Ik heb me laten vertellen dat ‘The Wall’ een van Justin Bieber’s favoriete Miami clubs is, dus je snapt: dat moet ik zien! Er is een besloten feestje maar met gastenlijst-plekken verkregen als gunst van het zeer vriendelijke team van W South Beach, is dat vanavond geen probleem. Ik kom de club binnen en kijk mijn ogen uit! Ik waan me in een aflevering van MTV’s Super Sweet Sixteen, waar de South Beach rich&famous kids met fake ID’s gigantische flessen vodka soldaat maken. Daar doorheen prikkend zie ik een gave club, waar het dak met de juiste mensen er zeker af kan. Ik twijfel na een drankje of ik de avond hier blijf want eerlijk, de gemiddelde leeftijd ligt een stukje hoger nu ik binnen ben. Heb ik hier zin in? Ach fuck it, the night is still young, and so are we!

w-hotel-south-beach2255_201411141242413972

De volgende ochtend besluit ik mijn kater weg te sporten. Ik trek mijn hardloopschoenen aan en ren 8km langs de kust over de Miami Beach Boardwalk, omgeven door palmbomen. Wow, wat een feestje om hier hard te lopen! Fantastisch uitzicht over de kust en wellicht nóg beter uitzicht door de sportievelingen die ik passeer. De mannen en vrouwen die ik tegenkom zijn zo ripped, het lijkt alsof ze het South Beach dieet hebben uitgevonden én verbeterd.

1d8e15f00a88ebbc05581d1633bd29be

Ik brunch met Eggs Benedict bij Orange Blossom (aanrader!) voordat ik de Uber pak naar Wynwood. Uber werkt hier fantastisch, en met Uber Pool ben je nóg goedkoper uit! Wynwood is een creatieve broedplaats waar street art de straten overneemt. Ik vergaap me aan de kunstwerken bij het vrij toegankelijke openluchtmuseum Wynwood Walls en zie zelfs een van de kunstenaars in actie. Prachtige patronen en de nodige verborgen politieke boodschappen komen naar voren in de kleurrijke wijk waar kunst de boventoon voert.

Street Art in Wynwood

 

Na de avond ervoor van het nachtleven van Miami geproefd te hebben besluit ik twee nieuwe vrienden die ik eerder onderweg heb ontmoet te appen met de vraag of ze zin hebben in een swimming pool party in Shore Club, mijn hotel. En of ze daar zin hebben! We bestellen nacho’s en typisch Miami-overpriced cocktails aan de zwembadrand terwijl de DJ zijn beats dropt. Op het dak van de DJ booth chillt een gigantische leguaan in de zon op de beats van Calvin Harris’ nummer My Way. In mijn achterhoofd hoor ik echter een andere track: “I got my hands up, they’re playing my song. I know I’m gonna be okay. Yeah, it’s a party in the USA!

Plan je een trip naar Miami of overweeg je er een? Ik deel graag mijn tips!

  1. Zonsondergang bij The Standard Hotel: absoluut de beste plek om van de zonsondergang te genieten! De skyline van Miami licht tropisch gekleurd op terwijl het feestje doorgaat in het zwembad.
  2.  Hotel-hoppen: Neem een avond de tijd om designer hotels te verkennen en laat je verbluffen door de pracht en praal van bijvoorbeeld het Delano South Beach (ontworpen door Philip Starck) of bezoek de gouden mammoet van het Faena Hotel. 
  3. Krab bij Joe’s: De rijen zijn ellenlang, want reserveren is niet mogelijk. Maar Joe’s krab is het absoluut waard! 
  4. Nog een foodtip: Italiaans bij Gianni’s. Dit restaurant is gevestigd in de adembenemende mansion van wijlen Gianni Versace. Zorg er voor dat je een tafeltje scoort in de binnentuin en maak stiekem een selfie voor de vijver – het design is een beetje kitsch, maar werkelijk prachtig! 
  5. Sunday Brunch bij Soho Beach House: Dress up! Op zondag kun je hier de hele ochtend en middag lang genieten van brunch en live muziek. Ben je lid van members’ club & hotels Soho House? Neem dan de lift naar het rooftop zwembad of, als bezoek de hotelcinema wanneer de zon je teveel wordt. Ik ben erg fan van Soho House en hoorde onlangs het goede nieuws dat er binnenkort ook één in Amsterdam wordt geopend!
  6. Last but not least: Ocean Drive. Een beetje een inkoppertje, maar loop eens op en neer over Ocean Drive en geniet van de prachtige Art Deco gebouwen die je hier zult spotten. Glimlach om de posers die hier in veel te dure auto’s over de boulevard paraderen of stop op zondagochtend bij Palace voor hun wekelijkse drag queen brunch – werkelijk waar hilarisch!

Veel Miami plezier!
Cheers, Lukas

Faena Hotel_mammoth_Feature

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.