Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Deze emoji’s krijgen we er dit jaar bij

Ben jij ook elke keer zo nieuwsgierig welke emoji’s we erbij krijgen? Wij worden er namelijk een soort kinderlijk enthousiast van. Bizar ook eigenlijk dat we in een soort nieuwe beeldtaal met elkaar communiceren, maar tegelijkertijd is het ook wel grappig en kun je hiermee eventuele taalbarrières doorbreken.

In het begin van dit jaar is er al een grote emoji-update geweest en in juni volgt er weer een. Ditmaal worden onze Whatsapp-gesprekken, Instagram-posts en Facebook-statussen verrijkt met maar liefst 239 nieuwe emoji’s waarbij ook rekening is gehouden met gender en huidskleuren. Voor het eerst krijgen we nu ook sprookjesfiguren. Hoe leuk!

De figuren waar wij in het bijzonder enthousiast van worden hebben doorgaans te maken met eten. Eindelijk waren de avocado en de croissant toegevoegd, zet je nu maar schrap voor de broccoli, de boterham, het gelukskoekje en de dumpling.
Verder komen er nog wat vlaggen bij, ‘warme’ kledingstukken, dingen als een vliegende schotel (wat hebben we daar aan?) en het dierenrijk is aangevuld met een zebra, giraffe, egel en krekel plus een paar dino’s; de T-rex en de Sauropod. Dinosaurussen. Ehm…ja.

Welke emoji’s mis jij eigenlijk nog? Laat het ons weten in de comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.