Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Arket: nieuw retailconcept onder H&M’s paraplu

Het is toch wel het beste (mode)retailnieuwtje wat we vanochtend op Business of Fashion lazen; er wordt wederom een nieuw retailconcept gelanceerd onder de vleugels van de H&M groep, waar ook Monki, Weekday, Cheap Monday, COS en &Other Stories onderdeel van uitmaken.

Blanco
Als tweede grootste moderetailer ter wereld zit de H&M groep de nummer één, Inditex, op de hielen. Arket, zoals het jongste concept gaat heten, betekent in het Zweeds letterlijk ‘vel papier’, maar symboliseert, volgens Creatief Directeur Ulrika Bernhardtz, zowel het ‘Scandinavische erfgoed van functioneel en duurzaam design als een blanco start met nieuwe mogelijkheden en optimisme’. Het aanbod van Arket zal bestaan uit ‘essentials’ voor dames, heren, kinderen en het huis, in een iets hogere prijscategorie dan H&M. Kreten als ‘tijdloos, fris, kwaliteit en warmte’ vormen het DNA van Arket.

Arket_2

Multibrand
Arket zal behalve eigen collecties ook items van andere merken verkopen die het eigen assortiment aanvullen: “We geloven dat het voor de moderne consument relevant is om meerdere merken onder één dak, of via één kanaal te vinden. Door een voorselectie hiervan te maken wordt het shopgemak vergroot”, aldus Bernhardtz.  “De consumenten van vandaag zijn erg druk. Ze zijn op zoek naar gemak, maar ook naar een plek waar ze echt kunnen genieten”, vult haar collega Lars Axelsson, Arket’s Managing Director aan.

New Nordic Cuisine
Het allerfijnste vinden we dat Arket als eerste van alle H&M concepten ook een horeca-onderdeel zal bevatten, namelijk een café waar New Nordic Cuisine wordt geserveerd. Dat betekent smaakvolle en gezonde happen, want zoals we inmiddels weten zijn de Noorderlingen bewust met hun eten bezig. Waar het menu precies uit zal bestaan weten we nog niet, maar het ziet er wel naar uit dat de Zweedse gehaktballetjes voorbehouden blijven aan Zweedse meubelb(r)oer Ikea en dat we bij Arket frisse en groenten-rijke gerechten mogen verwachten.

Europa only
Londen krijgt de primeur van het nieuwe retailconcept, waarvan de opening van de eerste winkel gepland staat voor einde zomer/begin najaar 2017.  Simultaan aan de opening van Arket in de Britse hoofdstad zal het merk in 18 Europese landen online verkrijgbaar zijn, en zullen fysieke winkels in Brussel, Kopenhagen en München snel volgen.

Shoppen en lekker eten bij Arket. Mmmm, dat klinkt veelbelovend!

Beeld ©H&M
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.