Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Poets je tanden wit met…zwarte tandpasta!

Ja je leest het goed, zwarte tandpasta. Een tijdje geleden stuitte ik op de tandpasta’s van Splat. Ik probeer waar ik kan in mijn beauty-regime -en daar hoort een schoon gebit ook bij- gebruik te maken van ‘groenere’ producten. Laat deze tandpasta nu biologisch, bio actief en op basis van natuurlijke ingrediënten zijn. In de reguliere tandpasta’s zitten naar mijn idee teveel toevoegingen en dat lijkt me nergens voor nodig als de natuur ons zoveel te bieden heeft.

Splat heeft een uitgebreid assortiment tandpasta’s met speciale ingrediënten om je tanden mee te poetsen -of noem het meer om je gebit mee te reinigen en te onderhouden- waarvan je vast niet dacht dat het kon. Wat te denken van chili voor gezond tandvlees? Of honing (koninginnegelei), goud en diamantpoeder mét rosé champagnesmaak voor versterking van je tandglazuur? En een zwarte bio actieve tandpasta op basis van jeneverbessen en Karelische berkhoutskool voor wittere tanden?? Dit zijn nog maar een paar voorbeelden want Splat heeft er veel meer. Tanden poetsen wordt hierdoor geen routine maar bijna een verwennerij.

Splat Blackwood

Ik poets mijn tanden afwisselend met de Splat Special Organic voor gevoelige tanden op basis van Aloë Vera en de Blackwood, de zwarte tandpasta, omdat ik wel iets wittere tanden wil en het leek me ook spannend die zwarte kleur (spoelt gewoon weer soepel weg). Beide tandpasta’s bevallen me erg goed want ik heb echt het gevoel dat het beter z’n werk doet. Je zult merken dat bij een reguliere tandpasta de mint-smaak wellicht sterker is en dat de pasta meer schuimt maar dat zijn juist de eigenschappen waar ik vraagtekens bij zet. In mijn vergelijkend tandpasta-onderzoek kan ik concluderen dat ik langer een frissere adem heb na een poetsbeurt met de Splat-tandpasta en dat mijn gebit algeheel beter gereinigd en gezonder voelt. Ga jij het ook proberen? Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen. Schroom niet om een comment achter te laten!

Er zijn al een paar varianten van de Splat tandpasta’s te koop bij Etos -Blackwood, Organic, White Plus en Sensitive- en het assortiment wordt geleidelijk uitgebreid. Je kunt de complete collectie van de tandpasta’s vinden op www.loveyoursmile.nl maar ook bij de Witte Tanden Winkel in Rotterdam en Amsterdam.

2 Comments

  1. Hanneke Bergen februari 20, 2017

    Oeh wat lijkt me dit vies! Maar zo te lezen valt dat reuze mee :) Ik zat zelf al te denken om mijn tanden te laten bleken. Ik ben nu toch wel heel benieuwd eerst naar deze tandpasta!

  2. Karine Bloem februari 20, 2017

    Hi Hanneke, het lijkt in eerste instantie inderdaad dat ze vies of apart smaken maar integendeel! In ieder geval wat betreft de twee varianten die ik zelf gebruik. Ze smaken meer naar de vertrouwde tandpasta’s dan die van Parodontax (daar kan ik nog steeds niet helemaal aan wennen) ;) Tanden bleken durf ik niet aan wegens wisselende verhalen dus probeer ik het liever op een natuurlijkere manier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.