Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Waarom je naar deze pop-up bar wilt voordat ie ‘gevlogen’ is

Het komt regelmatig voor dat ik bij pop-ups denk: “bleef deze maar.” Dan klopt het concept zó met de plek dat het gewoon jammer is dat het van tijdelijke aard is. Dat heb ik ook bij Bar de Vlieg.

bar-de-vlieg3

Wie een beetje bekend is met de klassiekere horecagelegenheden in onze hoofdstad heeft vast eens van de d’Vijff Vlieghen gehoord. Of is er met een beetje geluk al eens wezen dineren. Het restaurant hoort bij het NH Hotel aan de Spuistraat en zit op een toeristische doorlooproute. De toeristen weten deze klassieker goed te vinden maar het wordt eens tijd dat de Amsterdammers het herontdekken! Want wát is deze plek gevuld met geschiedenis en nostalgie. Erg fijn als antwoord op al die ‘hippe’ horeca die als paddenstoelen uit de grond schieten. Dat we zo’n gevarieerd en smakelijk horeca-aanbod in de stad hebben is natuurlijk hartstikke leuk, alleen zou het zo jammer zijn om parels als d’Vijff Vlieghen daardoor te vergeten.

Sommige mensen gruwelen bij het woord klassieker omdat het geassocieerd wordt met oubollig. Niets van dat alles! Ja, de inrichting is authentiek en dat hoort ook bij een etablissement wat verdeeld is over vijf oude grachtenpanden. Het heeft een rijke geschiedenis, een verhaal en dat is het mooie eraan. Om het verhaal bij een breder publiek te verspreiden is daar sinds 1 december pop-up Bar de Vlieg neergestreken. Een samenwerking met een andere ‘klassieker’: Ketel 1. Niets zo Hollands als good ol’ jenever. De masters in de kunst van de mixologie -The Fabulous Shaker Boys- zwaaien de scepter (en de cocktailshakers in de lucht) bij deze bar waar je kunt genieten van kopstootjes, mixen en cocktails en bijpassende bar bites uit de keuken van d’Vijff Vlieghen. De dranken zijn overigens niet alleen op basis van Ketel 1 jenever maar ook Ketel One Vodka en Nolet’s Gin uit de koker van de Schiedamse distilleerderij Nolet behoren tot de selectie.

bar-de-vlieg6

Ik ben geen enorme kroegtijger en toch is Bar de Vlieg zo’n plek waar ik me de hele avond (in goed gezelschap, dat wel) prima kan vermaken. Je ‘vliegt’ letterlijk terug in de tijd. Dus wacht niet langer en ren, nee, VLIEG als de wiedeweerga naar de Spuistraat 294. En als je de kans krijgt, vraag dan om een persoonlijke tour door het restaurant, een ware Hall of Fame waar velen je al voor zijn geweest, van Walt Disney tot Mick Jagger. Cheers!

Bar de Vlieg
Spuistraat 294
Di t/m za vanaf 17:00

Reserveren doe je hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.