Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Waarom nu al een zomertripje boeken? Hierom!

Het is officieel nog geen winter maar desondanks kan ik niet wachten tot het weer zomer is. Stiekem ben ik al aan het bedenken waar ik heen zou willen op vakantie. In het hoogseizoen houd ik er niet zo van om weken achter elkaar weg te zijn want dan is het in Nederland juist te leuk. Korte getaways daarentegen vind ik ideaal. Even een kleine week of een lang weekend ertussenuit. easyJet is daarin de afgelopen jaren mijn to-go vliegmaatschappij gebleken en goed nieuws: je kunt vanaf vandaag al vliegtickets boeken voor zomer 2017!

Waarom zou je nu al boeken? Ten eerste omdat je voordeliger uit bent. Dat is inmiddels een bekend gegeven; earlybirds, snelle beslissers, you name it. Het loont. Voor concert- of festivalkaarten geldt immers hetzelfde. Ten tweede omdat de meeste mensen nu nog met kerst en winterzonvakanties bezig zijn en daarna pas gaan bedenken waar ze eventueel volgende zomer heen willen dus jij bent de massa gewoon voor. Ook wel een prettig idee. Daarbij kun je al boeken tot en met 24 september 2017. En laat in mijn geval juni en september mijn ultieme zomervakantieperiodes zijn.

Waar ga je dan naartoe? Er zijn een drietal bestemmingen die ik je zou kunnen aanraden. Relatief kort vliegen, prachtige stranden…en je kunt er heerlijk eten. Ja sorry, dat is voor deze foodie nu eenmaal een voorwaarde.

Catania

 

Laten we beginnen met Catania op Sicilië. Daar was ik twee jaar geleden voor Storie di Stile, en daar heb ik in 3 dagen zoveel mogelijk van de stad mogen ontdekken, maar ook de omgeving en die is adembenemend. Sicilië is puur, vol temperament en een wereld van contrasten. Ook als je een rondreis over het eiland wilt maken is Catania een goede uitvalsbasis want met een huurauto cruise je over de kustweg naar mooie badplaatsen zoals Taormina-Isola Bella of Syracuse. Catania ligt aan de voet van de Etna – een nog actieve vulkaan – die je kunt beklimmen. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de grond er enorm vruchtbaar is en dat proef je terug in de verse groenten, het sappige fruit (vooral citroenen en sinaasappelen worden hier verbouwd) en de zalige olijfolie. Het eiland is een autonome regio van Italië maar er zijn ook zoveel andere invloeden -Grieks, Arabisch, Frans en Spaans- wat maakt dat er ook voor de cultuurliefhebbers genoeg te beleven valt: van Griekse tempelruïnes tot de Dom van Syracuse met haar Spaans-barokke invloeden en Byzantijnse mozaïeken.

Een ticket naar Catania boek je hier.

Olbia- Sardinië

easyjety_sardinie-1

En dan Sardinië. Een ander Italiaans eiland. Hier ben ik zelf nog niet geweest maar na het lezen en horen van goede verhalen dient ook deze bestemming op zeer korte termijn afgevinkt te worden. Het ligt maar een krappe 200 kilometer van het Italiaanse vasteland en ten zuiden van Corsica. Olbia werd door de Grieken ‘Gelukkige Stad’ genoemd en ligt in het Noorden, wat ook het mooiste deel van het eiland schijnt te zijn. Het is een havenstad en alle belangrijke verbindingswegen van het eiland lopen er langs, vandaar geschikt om op je gemak de rest van het eiland te ontdekken. Sardinië is qua oppervlakte bijna net zo groot als Nederland, dus ik zeg: lekker touren! Tel daar een mediterraan en subtropisch klimaat bij op en je hebt een ware topbestemming te pakken. Want ook hier is het afwisselend: van mondaine badplaatsen zoals Porto Cervo tot verlaten baaitjes, prehistorische opgravingen, de Grotta di Nettuna, de eilandenarchipel La Maddalena waar je bij het eilandje Caprera kunt snorkelen met dolfijnen…Need we say more?

easyjet_la_maddalena_port

Een ticket naar Olbia boek je hier.

Mallorca

easyjet_soller-1

Ten slotte Mallorca. De grootste van de Balearische eilanden. Van de paar huwelijken die ik in het buitenland heb gehad was die op Mallorca verreweg het mooiste. Ja, Mallorca staat bekend als populair toeristenoord waar met name onze Oosterburen dol op zijn, maar begeef je buiten de gebaande paden en ook hier zul je verrast worden door een wonderschoon eiland.  Blijf niet te lang hangen in Palma de Mallorca tenzij je even een paar dagen posh wilt doen, een nacht in het Puro hotel boekt, gaat designershoppen op de Avinguda del Rei Jaume III  en de champagnekurken wilt laten ploppen in een van de clubs.

puro_hotel

Kies liever voor een verblijf in een van de nabijgelegen plaatsen zoals Sóller wat zich op zo’n 30 km verderop bevindt in een vallei. Een pittoreske havenstad waar je nog een antieke tram hebt rijden en waar je bijvoorbeeld in een B&B, boutique hotel (zoals L’Avenida of Cas Xorc) of finca kunt verblijven en veel meer het eilandgevoel van Mallorca zult beleven. Of volg het pad van schrijvers en artiesten en ontdek de magie van Deia, een dorp met bohemian vibe tussen de zee en het indrukwekkende Tramuntana-gebergte.

easyjet_deia-2

Een ticket naar Mallorca boek je hier.

Beeld © Flickr, Creative Commons Wiki, Puro Hotel, The Digitalistas (Catania). Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door easyJet.

3 Comments

 1. Rose november 9, 2016

  Leuke bestemmingen! Ze staan toevallig allemaal op mijn lijstje. Heb je zelf al besloten waar je heen gaat? Je hebt helemaal gelijk met vroeg boeken, maar ik vind het zo lastig om nu al een beslissing te maken voor volgend jaar! Ik hoor gedurende het jaar zoveel leuke bestemmingen voorbijkomen dat ik niet zo goed durf.

  • Karine Bloem november 18, 2016

   Hi Rose! Naar Catania en Mallorca ben ik geweest (al houdt dat me niet tegen om nog eens te gaan ;)) dus Olbia moet het worden. Ik snap dat je nog twijfelt maar omdat deze bestemmingen ideaal zijn voor een korte trip, zou je er ook voor kunnen kiezen een lang weekend te gaan. Zelf vind ik het iig altijd leuk om iets in het vooruitzicht te hebben. Bovendien vliegt de tijd als een malle, voor je het weet zit je daar op een strand lekker te genieten!

 2. Agnes van Duffelen december 7, 2016

  Leuke tip! Ben je al eens op Formentera geweest? Hele andere sfeer dan Mallorca of Ibiza.
  Zelf ben ik altijd van korte termijn planning maar iets in het vooruitzicht hebben is altijd leuk om naar uit te kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.