Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

De Food Feed – Truffels, Japas en meer

Foodies opgelet! Vanaf deze week iets nieuws: de Food Feed. Waarom? Omdat we vaak ergens eten waar we mooie, hongerig makende beelden van hebben en dat het soms wel zo handig is om dat in één, voornamelijk visuele post te verzamelen.

Het kan zijn dat we er een thema aan hangen maar het voornaamste doel is dat we je inspireren en informeren over wat én waar je de komende tijd kunt eten.

Truffelicious
Het truffelseizoen is officieel geopend. Heerlijk! Vooral in de Italiaanse keuken wordt de truffel vaak verwerkt en we kunnen je garanderen -mits je van truffels houdt natuurlijk- dat er niets gaat boven een truffelrisotto met paddestoelen of verse spaghetti met olijfolie en geschaafde witte truffel. Mmmm!

Bij Al Ninèn op de Westerstraat kun je de komende tijd diverse gerechten bereid met truffel afhalen om thuis op te smikkelen.

Bij 5 & 33 zijn het de ‘Truffelicious’ maanden. Executive chef van het restaurant, Nadia Frisina, heeft een speciaal truffelmenu samengesteld wat je in 3- of 4 gangen variant kunt bestellen. We proefden er zelfs een chocoladedessert met truffel…

Reserveer hier als je je wilt onderdompelen in een ware truffelbeleving.

Japas
Ja, het staat goed geschreven. Wat het zijn? Japanse tapas. Bij Hoofdstad Brasserie (in het Hotel de L’Europe) komen regelmatig vrienden van de nieuwe chef Alex Haupt langs om samen met hem te koken. Toen zijn buddy Jeff Ramsay (in Tokyo bekroond tot jongste sterrenchef) van restaurant Babe in Kuala Lumpur er even was, mochten wij komen proeven van deze bijzondere sharing gerechten. Jeff is inmiddels weer teruggevlogen dus je zult moeten wachten tot hij weer komt buurten of gewoon een van de volgende maandelijkse back 2 back kooksessies afwachten. En, hier eten is hoe dan ook een aanrader.

ff_japas3

Meer info over Hoofdstad Brasserie vind je hier.

Van robuuste kost tot vegan – Vondelpark3
Vondelpark3 is al een knusse plek en als je, net als wij, daar één van de eerste pre-Xmas dinners hebt met alleen maar gezellige mensen dan is het helemaal feest. Nog fijner is dat er aan iedereen wordt gedacht wat het eten betreft, want zowel de vlees- als visliefhebber kan zich laven aan een heerlijk maal, en de flexitariër, vegetariër of veganist wordt ook verblijd met raw/vegan gerechten. Nu wil het geval dat een deel van mijn vriendinnen niet zo Bourgondisch zijn aangelegd als ik, en dan is dit in ieder geval de plek waar we met z’n allen kunnen smullen.

ff_vondel1

Met Kerst is er een speciaal menu samengesteld. Boek je tafel alvast hier.

Josper grill geneugten bij Stripes
Absoluut de moeite waard voor een food stop tijdens een layover of een business lunch/diner als je een afspraak hebt met nabijgelegen bedrijven zoals Samsung, Microsoft of Danone (zou zomaar kunnen toch?). Of wanneer je gewoon denkt: ‘f•ck it met het fast food aanbod op Schiphol, ik wil gewoon goed eten’. Dan ben je in het onlangs vernieuwde restaurant van het Sheraton hotel op het juiste adres. Aanraders: de tonijn-tartaar met wasabi macaron als voorgerecht (ook de favoriet van chef Melvin) en als hoofd een mals en sappig stuk vlees, op houtskool gebraden in de Josper Grill. Ik at er de Lady Filet Mignon van 160 gram met de Smokey Grill rub en Chimichurri saus. Je kunt er diverse aardappelbereidingen van oer-Hollandse aardappels bij bestellen of verse groente. Het kaasplankje en de zoetigheid toe zijn ook niet te versmaden.

ff_stripes7

Reserveren kan hier.

Images © The Digitalistas, Art’Otel

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.