Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Lissabon – mooie stad aan de Taag | De update

Twee jaar geleden bezocht ik de Portugese hoofdstad voor het eerst en toen sloot ik deze heerlijke stad aan de Taag al in mijn hart.

Begin september mocht ik Lissabon eren met een tweede bezoek. Ditmaal niet voor werk, maar in het kader van ‘vriendinnenweekend’. Dan is er één ding van cruciaal belang: waar verblijven we? Het werd een appartement. En niet via Airbnb maar gewoon via Booking.com (nee, niet gesponsord). We hadden het niet beter kunnen treffen want we zaten in hartje Lissabon vlakbij Barrio Alto. Later hoorden we van onze host dat de eigenaar van het appartementen-complex dezelfde is als The Independente en toen wist ik genoeg. Deze gaan we onthouden! Het appartement zag er precies , ik herhaal: ‘precies’, zo uit als op de foto’s. Nou, dan heb je me. Spic en span want het was amper een week eerder opgeleverd. Met een strakke doch knusse inrichting en met behoud van authentieke details (de stenen trap aan de entree van het complex is alleen al de moeite waard). Ook fijn was dat er geen sleutels of pasjes nodig waren om binnen te komen. Gewoon een code. Wie hem niet onthield had pech.

Vijf dagen hebben we in deze heerlijke Portugese stad vertoefd. Heel veel gelopen, geborreld, gegeten, gelachen en genoten. Sommige spots zoals PARK en Lost In had ik al bezocht (maar blijven favoriet, en hallo, PARK was op koprol afstand…), en verder heb ik me ook laten verrassen. Deze keer heb ik eindelijk LX Factory bezocht (absolute must go!) waar Sanne eens eerder inspiratie-posts over had gemaakt. We aten bij hotspots Sea Me en Pharmacia, knabbelden we op bacalhau beignets bij een verborgen parel van de locals: Zapata, slurpten we oesters en cocktails bij Mercado da Ribeira (ook wel Time Out Market), zijn een dag lang op het strand van Capirica wezen chillen, en hebben we de Portugese mannen het hoofd op hol gebracht (ze zijn nogal onder de indruk van Hollandse dames en er waren vier blonde schonen in het gezelschap, do the math!) bij de Urban Beach Club. Gelukkig hadden we voor de brakke ochtenden een healthy juice- en smoothiebar aan de overkant van de straat.

En die verdomd verrukkelijke ‘pasteis de nata’ brachten ons hoofd op hol. Liefde voor deze stad. Volgend jaar weer?

Foto’s ©The Digitalistas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.