Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

#Ilovegriekenland omdat…? Laten we dat eens gaan ontdekken

Elke ochtend sta ik mijn bakje Griekse yoghurt klaar te maken (jeweetwel, low fat maar bomvol eiwitten), en ik bedacht me tijdens het eten ervan dat het best gek is dat ik nog niet in Griekenland ben geweest. De meeste Mediterrane landen heb ik al meegepakt, maar deze bakermat van de Klassieke Oudheid dien ik nog af te vinken.

De bijzondere geschiedenis en de boeiende verhalen uit de Griekse mythologie maakten dat ik tijdens de geschiedenisles weleens wilde opletten. Ze hadden ook zulke prachtige namen: Zeus, Apollo, Dyonisos, Persephone, Eros, Aphrodite…Op de modeacademie was het eerste kledingstuk wat ik maakte direct afgeleid van de ‘chiton’ (Oud-Grieks gewaad), en ik moet toegeven dat series of films à la Spartacus (ok, ok, hij was een Thraciër) of Troy een guilty pleasure zijn. Eigenlijk reken ik elke film of serie met appetijtelijke heren enkel gehuld in een lapje stof daaronder, maar dat terzijde…

ilovegriekenland_santorini_lonelyplanet

Griekenland tikt alle clichés aan van een droombestemming (dus des te meer reden om de hidden gems te ontdekken): natuurpracht, adembenemende uitzichten over de azuurblauwe zee, een voorbij schuifelende ezel in een schilderachtig oud dorpje en…het eten. Daar is gelijk weer het bruggetje naar m’n bak Griekse yoghurt. De Griekse keuken behoort tot één van de gezondste ter wereld. Jamie Oliver ging er voor zijn boek ‘Superfoods’ niet voor niets op bezoek bij kwieke oude Grieken (in Ikaria om precies te zijn) die nog zelfvoorzienend zijn in het vergaren van hun voedsel en staat het land in de documentaire ‘World’s Best Diet‘ van het Britse Channel 4 in de Top 3. Want ja, de Griekse keuken is véél meer dan een broodje gyros of feta-salade.

Je kunt je afvragen waarom ik een heel verhaal ophang over #Ilovegriekenland terwijl ik er nog niet geweest ben. Welnu: hiermee krijg ik de kans om er een kijkje te nemen en terug te komen met de beste tips van de bestemming die ik zal bezoeken. En daar wordt jij straks weer blij van. Wat zal het worden? Genietos op Mykonos of luieren in m’n bikini op Santorini?

Beeld: © Fomithea Hotel Santorini en ©Lonely Planet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.