Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Ik zocht een nieuwe bank, zag er één en stylede ‘m ook gelijk

Al een tijdje ben ik bezig met het (in mijn hoofd) herinrichten van mijn huisje. Veel mogelijkheden zijn er niet want: klein, huurwoning, en veel-spullen-waarvan-ik-het-grootste-deel-niet-ga-wegdoen (lees: boeken en magazines die ik nodig heb voor mijn werk, yes, I’m a hoarder!).

Er zijn twee missies om het binnen deze beperkingen te verbeteren en op te leuken, namelijk een nieuw wandkasten-systeem zodat mijn verzamelwoede een beetje verhuld kan worden, en een andere bank want mijn huidige exemplaar is nog verre van mijn ultieme zitmeubel. Maar…één van de missies wordt wellicht al snel volbracht.

Sinds kort is er aan de Amsterdamse Overtoom de pop-up store/showroom van Sofacompany neergestreken. De online meubelshop van Deense origine snapt dat het soms prettig is om een bank uit te testen voordat je deze aanschaft. Is ie powernap-goedgekeurd? Netflix-sessies waardig? Nog leuker is om de bank van jouw keuze in een setting naar jouw smaak te zien…en dat is precies wat ik mocht doen.

Er staan een hoop banken in de pop-up store, maar je kunt online kiezen tussen maar liefst 40 verschillende modellen. Het concept is heel erg DIY, en biedt de mogelijkheid 1500 verschillende combinaties te maken met model, stof en houten pootjes. “Een goed ontwerp betekent speciale aandacht voor de details; de kleur van een knoop, het stikwerk, de vorm van de poten, het materiaal, of de kromming van de rugleuning. Het zijn vaak de kleine dingen die het verschil maken. We vinden het heel belangrijk dat onze ontwerpen innovatief en bij voorkeur ook een beetje ondeugend zijn”, aldus de oprichters.

Mijn oog viel op een vergrijsd groene bank met de naam ‘Thea‘. Een zowel retro als eigentijds model met een mooie organische belijning. De kleur is fris maar ook niet overdreven opvallend. Als je de bank ongestyled ziet staan vind je ‘m misschien wat tuttig, maar ik wilde in deze setting laten zien dat ie juist best neutraal is. Ik vind zelfs dat de bank het drukke perzische tapijt weer in balans brengt. De vintage industriële lamp van Indusigns zorgt ook voor een stoere touch.

Sofacompany_Insta

Ben je na het zien van mijn mini styling-project enthousiast geworden over de banken van Sofacompany? Ga dan snel bij ze langs in de showroom op de Overtoom 339-341 in Amsterdam. Is dat uit de route? In Arnhem vind je ook een showroom op Vlamoven 37. Laat niets je meer tegenhouden om jouw eigen droombank samen te stellen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.