Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

The Dominican: een oud klooster vol verrassingen

Er doet nog maar weinig denken aan het Dominicaner klooster wat het in de 15e eeuw was. Op monnikengezang in de lift en een lange gang na. Het designhotel The Dominican in Brussel is verrassend en een tikkie ondeugend.

The_Domincan_gallerij

Het hotel bevindt zich in het hart van Brussel, in de Rue Léopold op een steenworp afstand van de Grote Markt/Grande Place en de Koninklijke Sint-Hubertusgallerijen/Galeries Royales Saint-Hubert. Een hart wat kort geleden ook hard geraakt is. Amper een paar dagen nadat we de stad hadden bezocht. Daarom konden we dit artikel niet direct posten. Toch geldt ook hier, net als Parijs: blijf deze mooie steden bezoeken. Laat het moois wat ze te bieden hebben je gids zijn, en niet angst.

>>>>Lees ook: Brussels – Top 10 Tips

Een verblijf in The Dominican zul je niet snel vergeten. Daar wordt wel voor gezorgd. Onder andere met het concept van de ‘The Dominican & the city’-box*. Voor hotels is het tegenwoordig een steeds groter wordende uitdaging om gasten aan zich te binden. Met alleen een kek interieur, fijne hotelbar en luxe spa-voorzieningen alleen kom je er niet meer.

 

Oké, maar wat voegt een box daaraan toe? Laten we voorop stellen dat het Dominican -een Carlton Collection hotel- an sich al een bijzonder hotel is. Vanzelfsprekend door elementen die refereren aan het voormalige klooster met zo nu en dan een cheeky twist. Daarnaast geven de Loft kamers en de diverse suites je verblijf een extra dimensie, is de hotelbar een ware Brusselse hotspot waar de vrijmibo vergezeld wordt met ‘pattatekes met truffelmayo’, én ze hebben hier naast een reguliere gym ook een heuse boks-trainingsruimte voor de liefhebbers (kun je de pattatekes er gelijk af trainen).

De ‘The Dominican & the city’-box is echter in het leven geroepen om behalve een aangenaam verblijf in het hotel, óók de beleving van de stad Brussel** te vergroten. De beste manier om dat te doen is om er een verrassingsfactor aan te koppelen. Dus de box bevat hints. Die wij natuurlijk niet gaan verklappen want dan is de lol ervan af.

Wat we er dan wel over kwijt kunnen? Ehm…nou, ga als de wiedeweerga naar Brussel, wijk af van de gebaande paden, ga langs Jeanneke Pis (ja, die bestaat) in plaats van Manneke Pis, en eet eens geen wafel maar een Merveilleux, een typisch Brussels gebak. Laat je leiden door de ‘aanwijzingen’ van de ‘The Dominican & the city’-box en waan je voor even een echte Brusselaar, want through the eyes of a local is de enige manier om een stad in je hart te kunnen sluiten.

*De ‘The Dominican & the city’-box kost €50 extra op je boeking, de totale waarde van het gebodene is hoger. In ieder geval inbegrepen is een upgrade van de geboekte kamer. De aanvraag van de box hoeft niet van tevoren bij een boeking worden aangegeven. Dit kan ook ter plekke bij de receptie.
**De reis naar Brussel werd mede mogelijk gemaakt door NS International. Klik hier voor meer informatie en aanbiedingen.
Beelden: © The Digitalistas en The Dominican Hotel Brussel
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.