Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Tasty Tuesday: Mymuesli Matcha

Ben je bekend met Matcha thee? Het is een oude en exclusieve Japanse groene theesoort die vooral wordt gebruikt voor de officiële theeceremonie. Het ziet er niet uit als traditionele thee maar het is groene poeder. Tegenwoordig wordt het ook als ingrediënt gebruikt om mee te koken en bakken, en doordat het bomvol anti-oxidanten zit beschouwt men het tevens als een superfood.

Mooi meegenomen dan, maar dat is niet de reden waarom wij ons steeds vaker wagen aan matcha thee als ingrediënt. Na de madeleines met Matcha-thee te hebben ontdekt (zeer verslavend) mochten we nu eens een muesli met Matcha uitproberen.

Het populaire biologische muesli-merk Mymuesli heeft onlangs de Matcha muesli gelanceerd. Het groene theepoeder wordt hier gecombineerd met -uiteraard- muesli, en verder abrikozen, walnoot, appel, pistachenoten en speltvlokken.
Je kunt het weliswaar eten met melk. Wij hebben het eerst met amandelmelk geprobeerd maar vonden het wat flauw, dus hebben we het daarna met soja kokosyoghurt gemixt en dat was wél een lekkere combinatie. Natuurlijk kun je er naar hartelust nog allerlei toppings overheen gooien (raw chocolate nibs? stukjes kiwi? blauwe bessen?) en er helemaal je eigen ontbijt van maken. The choice is all yours!

Matcha_muesli2

Matcha heeft een beetje een aparte smaak dus misschien is het even wennen, maar het is leuk om eens iets anders te proberen. Wij zouden het in ieder geval erg graag in een havermout variant zien (hint, hint!). Mymuesli heeft namelijk ook hele lekkere N’Oats die we eens eerder probeerden.

Wil je een eigen muesli samenstellen met bijvoorbeeld deze Matcha variant als basis? Ook dat kan, want bij Mymuesli kun je geheel je eigen muesli samenstellen

Ga jij deze bijzondere muesli een keer uitproberen? We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.