Start je ochtend goed bij Yoghurt Barn op Amsteram CS

We willen niet in een standaard riedeltje vervallen met de tekst dat je ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is en dat je het nieuwe jaar niet beter kunt starten dan met een gezond ontbijt, maar ha! we doen het toch wel. Zeker voor forensen lijken dat croissantje en de kop automaat-koffie op het station een goede start. Echter kun je, als je haast hebt, tegenwoordig ook een sprintje trekken langs de Yoghurt Barn die onlangs geopend is op Amsterdam Centraal Station voor een bak yoghurt en voedzame toppings to go. Net zo snel, maar veel gezonder.

YB_selfmade

 

Waarom yoghurt?
Als je er al een aantal food trends op hebt nagelezen, zul je het woord ‘gefermenteerd’ waarschijnlijk vaker voorbij hebben zien komen. Nu wil het geval dat yoghurt ook een gefermenteerd product is. Daarnaast bevat het veel vitamines (o.a. B2, C, B12, D), calcium, kalium, magnesium, eiwitten en mineralen, dus goed voor je! En wist je dat wij in Nederland de meeste yoghurt ter wereld eten?

Dé reden voor de oprichters van Yoghurt Barn om hun liefde voor yoghurt om te toveren in een concept waar yoghurt centraal staat. Samen met FrieslandCampina heeft Yoghurt Barn ook een aantal eigen varianten biologische yoghurt ontwikkeld, waaronder de Barn Yoghurt; wat lobbiger van structuur en fris-vol van smaak.

Yoghurt Barn Amsterdam CS met biologische Friesland Campina yoghurt Yoghurt Barn Amsterdam CS met biologische Friesland Campina yoghurt

Voor ieder wat wils
We mochten tijdens de opening van de nieuwste Yoghurt Barn op CS zelf even achter de counter kruipen om onze bak Barn Yoghurt helemaal naar eigen smaak te ‘toppen’. Het resultaat was een winterse twist met frambozenstroop, pistachenoten, stukjes brownie en verse frambozen. Ok, brownies zijn niet zozeer een gezonde topping (kies dan liever iets met rauwe cacao) maar wel een traktatie voor als je eventueel ‘s middags een bak yoghurt als tussendoortje eet.

Yoghurt Barn Amsterdam CS met biologische Friesland Campina yoghurt Yoghurt Barn Amsterdam CS met biologische Friesland Campina yoghurt

De keuze is reuze -of je nu zelf je yoghurt samenstelt of kiest voor één van de specials-  en ook aan de klanten met lactose-intolerantie is gedacht met kokos-, geiten-, en soja-yoghurt in het aanbod. Behalve voor loei lekkere yoghurt kun je bij Yoghurt Barn ook terecht voor smoothies, sappen, het gluten-, lactose-, en suikervrije gebak van SharpSharp, en een goede bak leut. Dat is het extra sprintje onderweg naar het perron toch wel waard.

Yoghurt Barn Amsterdam CS met biologische Friesland Campina yoghurt

 

Yoghurt Barn CS
Stationsplein 17B (naast IJ-passage, stad zijde)
Open:
Ma – vr: 07:00u – 21:00u
Zat & zon: 08.00u – 21.00u

Foto’s © Bas Arps (uitgezonderd foto van beker yoghurt)
More from Karine Bloem

Als je geen voornemens hebt maar toch een beetje bewust het jaar wilt starten

Voor het begrip voornemens zijn wij altijd een beetje doof geweest. Waarom...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.